Helyi hírek 2023. augusztus 5. 08:00

Első tárogatós találkozó a Béke-Tér-Zene programjai között

Képgaléria
Első tárogatós találkozó a Béke-Tér-Zene programjai között
Első tárogatós találkozóként is lehet aposztrofálni a péntek esti Béke-Tér-Zene programját, hiszen 5 tárogatós művésszel találkozhatott a közönség a főtéren.

A zenészeket dr. Tóth Ákos invitálta városunkba, aki már a kezdetek óta részese a nyári térzenei programsorozatnak.

A péntek esti nagyszámú, érdeklődő közönséget Kis-Fekete Vilmos, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy nem titkolt céljuk egy ilyen találkozó rendszeres szervezése a programon belül.

Az eseményen 5 tárogatós művész játékát élvezhette a közönség: dr. Francia László nyugalmazott főorvosét, Makó Péter Kossuth-díjas művészét, aki a Csík zenekar oszlopos tagja, Molnár László népzenészét, aki Jászjákóhalmáról érkezett és Nagy Istvánét, aki hivatásos katonaként a Légierő Zenekar Szolnok klarinétosa, tárogatósa valamint a házigazda, dr. Tóth Ákos is színes repertoárral készült. A megjelent vendégek dalonként mutatkoztak be, a produkciók között ismertetőt hallhatott a közönség a művészről és a műről is. Az esemény végén közös számra is sor került, amit vastapssal jutalmaztak a megjelentek.

A következő pénteken, augusztus 11-én, a szegedi Geometro együttes érkezik városunkba, amely produkció az idei Béke-Tér-Zene programsorozat záró eseménye lesz.
 

Kövessen minket a Facebookon is!