Program 2023. augusztus 8. 12:00

Kinyílnak a kapuk a félegyházi reptéren

Kinyílnak a kapuk a félegyházi reptéren
Zártkörű, de nyitott kapus rendezvényre, összejövetelre várja az érdeklődőket a kiskunfélegyházi repülősök közössége augusztus 19-én, szombaton, ahol szeretnék, hogy hosszú idő után újra megmutathassák, hogy városunkban is él és működik a repülősport.

Kujundzic Robert, az esemény ötletgazdája elmondta, hogy több repülős klubnak küldtek meghívást, amelynek eredményeképpen Egertől Zalaegerszegig, Nyíregyházán keresztül Debrecenig már vannak visszajelzések, hogy érdekesnek találják a megkeresést. Egy jó hangulatú, kötetlen eseményt szerveznek, ahol születésnap ünnepléstől kezdve, utas repültetésig minden belefér. Robert elárulta, hogy a repülés nyilván az időjárástól is függ, csak akkor tudják a látogatókat is megörvendeztetni az élménnyel, ha minden adott, időjárás szempontjából. Ha erre sor kerül, akkor bízik benne, hogy minél többen szeretik majd meg ezt a sportot. Hozzátette: természetesen senkinek sem kötelező, sőt, ha bárki úgy érzi útközben, hogy ez számára félelmetes, kényelmetlen, akkor azonnal visszafordulnak a pilóták.



A nap célja, hogy ismerkedjenek, kérdezzenek, beszélgessenek, teljen meg a repülőtér újra. Megtudtuk, hogy a kapuk nyitva lesznek, a hangárba akkor is be lehet menni, ha az időjárás nem megfelelő repülésre. A szervezők célja, hogy legalább évente egyszer látogatókat fogadjanak a repülőtéren, ahol sok-sok évvel ezelőtt nagyon élénk sportélet folyt versenyekkel. Bízik benne, hogy sok család dönt úgy augusztus 19-én, hogy kilátogatnak az eseményre.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!