Gazdaság 2023. augusztus 8. 18:30

Sajtótájékoztatón mutatták be a ROLLSPED Kft. új beruházását

Képgaléria
Sajtótájékoztatón mutatták be a ROLLSPED Kft. új beruházását
Sajtótájékoztató keretében ismertette Szűcs-Szabó Sándor, a ROLLSPED Kft. ügyvezetője, a cég GINOP PLUSZ -1.2.1-21-2021-03117-es azonosítószámú, logisztikai szolgáltatásnyújtásához kapcsolódó, komplex technológiai fejlesztésének eredményét augusztus 8-án, kedden a kft. telephelyén. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester is.

Szűcs-Szabó Sándor bemutatta cégét, elmondta, hogy a szállítás és szállítmányozás területén tevékenykedő vállalata 30 éves szakmai múltra tekint vissza, amely időszak során szerzett tapasztalataik révén napjainkra a nemzetközi árufuvarozás jelenti számukra a főprofilt, emellett azonban belföldi áruszállítási megbízásokat is teljesítenek. Raklapos logisztikai szolgáltatásokkal kezdtek négy-öt éve foglalkozni, felismerték, hogy ilyen jellegű tevékenységből hiány van az országban. Az eddigi tapasztalatai során a közúti, belföldi és nemzetközi fuvarozást, szállítmányozást végző társaság ügyfelei jelentős fizetőképes keresletet mutatnak a társaság raktározási és tárolási szolgáltatása iránt, azonban a társaság ehhez szükséges épülettel és eszközökkel nem rendelkezett. A mai adatok szerinti, havi 4-5 ezer raklap mozgatása miatt felmerült az igény egy komplex csarnokra, ahol ezt a tevékenységet végezhetik, sőt, raktározási célnak is megfelel. Így vágtak bele a beruházásba, ahol a fő cél, hogy minőségileg is, a mai kornak megfelelően egy olyan infrastruktúrával rendelkező létesítményt hozzanak létre, ami a jelenben és a jövőben is megállja a helyét. A társaság a projekt keretében a már meglévő irodaházat, kamionmosót, szervizt, kamionparkolót magába foglaló telephelyén egy új logisztikai raktárcsarnokot építését határozta el. A kiváló infrastrukturális lehetőségekkel rendelkező Kiskunfélegyházi Ipari Park területén felépülő csarnokban raktárépületet, irodai és szociális helyiségeket alakítanak ki.

A projekt egy 750 millió forintos beruházásnak indult, 314 millió forintot nyertek hozzá, a fennmaradó összeget önerőből és hitelből finanszírozták. Az épület száz százalékosan szeptember elejére készül el. Megtudtuk, hogy a nyertes pályázat segítségével állványrendszert szereztek be, ami bármilyen áruhoz rugalmasan igazítható, a megbízók igényeinek megfelelően. Ezek kiszolgálásához anyagmozgató eszközökre volt szükség, 8 darab különféle, az ellátandó feladatokhoz illeszkedő felépítésű és teljesítményű targoncát vásároltak. A csarnok területe 2344 m2, 2400 raklapot tudnak itt tárolni és másfél tonnáig terhelhető.

A társaság telephelyének jelentős bővítése szükségessé teszi az infokommunikációs, informatikai rendszer bővítését is, amihez kapcsolódóan 6 új laptopot szereztek be, továbbá üzleti felhőszolgáltatás keretében kontrolling és döntéstámogató, beszerzési-logisztikai, és munkafolyamat irányítási rendszer kialakítása valósul meg a jövőben a logisztikai folyamatok hatékony kihasználása érdekében.

Az ügyvezető az esemény végén köszönetet mondott a tervezőnek, a kivitelezőnek (Bács-Szinkron Kft.), hogy rugalmasan álltak a projekthez és mindenben segítették a munkát.

A sajtótájékoztatón Csányi József polgármester úgy fogalmazott, hogy számára nagyon szimpatikus, hogy Kiskunfélegyháza vállalkozói érájának vasmagja között szerepel a Rollsped Kft. és Szűcs-Szabó Sándor, akik folyamatosan a városunkban megvalósuló beruházásokban, fejlesztésekben gondolkodnak, ami természetesen a félegyházi gazdaságnak nagyon előnyös. Ezek a termelő cégek itt fizetnek adót is. Éppen ezért az önkormányzat az elmúlt évtizedben megtett mindent annak érdekében, hogy ez a habitus, ez a lokálpatriotizmus fennmaradjon ezekben a vállalkozókban. Szűcs-Szabó Sándor példaértékű személyként képviseli ezeket a vállalkozókat és a szektort is.

A polgármester elmondta, hogy tanúja volt a ROLLSPED Kft. terveinek és azok megvalósulásának, valamint a jelen projekt kapcsán megjegyezte, hogy példaértékű, hogy egy félegyházi vállalkozó a beruházó, félegyházi tervező tervezte meg és egy félegyházi vállalkozás kivitelezte a beruházást.
– A Rollsped Kft. az elmúlt 30 évben bebizonyította, hogy mennyire lojális Félegyházához és megmutatta, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a városban. A ROLLSPED Kft., az Integrál Zrt., a Félegyházi Pékség, a P and P Pékáru Kft., az IBV Kft., vagy akár a Kunplast-Karsai Zrt. mind folyamatosan itt fejleszt és bővíti a tevékenységét. Én ezeknek a cégeknek, és természetesen a mai nap apropóján kiemelten Szűcs-Szabó Sándornak, szívből gratulálok – fogalmazott a polgármester.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!