Program 2023. augusztus 9. 19:00

A Geometro zárja a Béke-Tér-Zene idei programsorozatát

A Geometro zárja a Béke-Tér-Zene idei programsorozatát
A szegedi Geometro zenekar zárja a Béke-Tér-Zene idei programsorozat. A 18 órakor kezdődő koncerten már negyedik alkalommal lesznek vendégei a rendezvénynek. A 2014-ben alakult együttes városi jazz-rockot játszik, városunkban már nem ismeretlen a nyári térzenei eseményeknek köszönhetően.

Borítókép: Fantoly Márton

Szabados-Tóth Bálint
, a zenekar szaxofonosa megkeresésünkre elárulta, hogy nagyon örül neki, hogy továbbra is bízik bennük Kis-Fekete Vilmos és újra és újra számít a megjelenésükre. Megtudtuk, hogy tavaly nyitókoncerten játszottak a Szegedi Jazz Fesztiválon, amire nagyon büszke az együttes. A méltán népszerű nemzetközi eseményen olyan nagy előadókkal játszhattak egy napon, mint Dresch Quartett vagy a Bacsó Kristóf Triad.

– Úgy gondolom, hogy minden zenekar álma, hogy megmutassa a szakma krémjének, hogy hol is tart. Kilenc éve már egy kiforrott zenét tudunk adni a közönségünknek, és bízom benne, hogy Kiskunfélegyházán is újra át tudják ezt adni – fogalmazott Bálint.

Arra a kérdésre, hogy mit tartalmaz az idei repertoár, elmondta, hogy alapvetően ugyanazzal és mégis teljesen mással készülnek péntekre. A klasszikus elemek mellett, rugalmas textúrája van a zenéiknek, amit mindig függ a közönség reakcióitól. Ugyanazt a vonalat viszik tovább most is, amit megszokhattak a térre kilátogatók, csak még több fűszerrel, még több benyomást beépítve. 

A zenekar tagjai: Héjja János – gitár, Szabados-Tóth Bálint – szaxofon, Turcsányi Áron – basszusgitár, Szegény István – dobok.

Z. A.
          

Kövessen minket a Facebookon is!