Helyi hírek 2023. augusztus 14. 18:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
A hét ünnepei: hétfőn Szent Maximilian Kolbe vértanú emléknapja, kedden Nagyboldogasszony főünnepe, szombaton pedig Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja lesz.

1. Augusztus 15-én kedden, a Boldogságos Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony parancsolt főünnepén reggel 7 órakor és este 6 órakor lesz ünnepi szentmise. Kérik, hogy vegyenek részt minél többen a legnagyobb Mária ünnepen.

2. Házasságot köt a templomban augusztus 19-én, szombat délután 17 órakor Kovács Tamás és Kis Ivett.

3. A Szent István Templom búcsúját augusztus 20-án, vasárnap tartják, az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök atya lesz. Délelőtt 10 órakor Csányi József polgármester mond ünnepi beszédet. A püspöki szentmise fél 11-kor kezdődik, amelynek végén az új kenyeret is megáldják. Ezen a napon a Sarlós Boldogasszony Templomban elmarad a fél 11-es szentmise.

4. A Szent Mónika Közösség Országos Találkozója augusztus 26-án, szombaton lesz Budapesten, a Rózsafüzér Királynéja Templomban. Részletek a templomi hirdetőtáblán, a plakáton olvashatóak. Indulás 6:30-kor a menetrendszerinti vonattal.
           

Kövessen minket a Facebookon is!