Program 2023. augusztus 12. 12:00

Virágkötészeti show lesz a Libafesztiválon

Virágkötészeti show lesz a Libafesztiválon
Városunkban újdonságként, a Libafesztiválon ismerhetik meg a virágkötészeti show fogalmát az érdeklődők. A Virágunk a világukért elnevezésű esemény első alkalommal, szeptember 9-én, szombaton délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a Libafesztivál kisszínpadán.

Borítókép: illusztráció – Virágkötők baráti köre 

A show létrejöttéről, céljáról Franca Henriettát, a Heni Virágszalon tulajdonosát és Horváth Zsolt virágkötő mestereket, szervezőket, valamint Kovács Mónikát, a Rollspeed Kft. képviselőjét, az esemény harmadik szervezőjét kérdeztük.



Horváth Zsolt elárulta, hogy egy nagyon izgalmas, jókedvű eseményre számíthatnak, amikor egy show keretében, a színpadon kötött csokrokra lehet majd licitálni. A bevétellel a Göllesz Viktor Általános Iskolát és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt támogatják városunkban. A gyakorlatban tehát egy jótékonysági esemény keretében mutatják be ők a szakmájukat, a virágkötés művészetét.



Franca Henrietta elmondta, hogy hasonló események már több éve zajlanak országunkban, Székesfehérváron, Debrecenben, Budapesten is, de Kiskunfélegyházán először lesz hasonló. Egy interaktív, jókedvű megmozdulásra számíthatnak, és mivel Libafesztiválon rendezik meg, így természetesen kapcsolódnak az alapanyagok a libákhoz. Elmondták, hogy régóta szerettek volna valami mást mutatni, mint a megszokott, ezért hívják életre az eseményt.

Az ötletelés újabb szervezőt vonzott be a csapatba: Kovács Mónikát, vele együtt pedig a Rollsped Kft.-t és Szűcs-Szabó Sándort, mint támogatót. Mónika elmondta, hogy nem titkolt céljuk, hogy az eseményből hagyományt teremtsenek. Örömmel köszönte meg a városvezetésnek, valamint Kovács-Csonka Szilviának, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatójának, hogy helyet kaptak a rangos eseményen. Köszönik, hogy ezt az újdonságot befogadta a Libafesztivál, és mindenkit biztosítanak felőle, hogy illeszkedni fog az esemény szellemiségéhez. Bíznak benne, hogy ez a látványelemekkel tarkított kis karnevál egy kedvelt program lesz, ami elnyeri a közönség tetszését. Megcsodálhatnak az érdeklődők előre elkészített, kisebb méretű csokrokat és egészen különleges, nagyobb méretű, meghökkentő alkotásokat is. Mindegyik darab egy kikiáltási áron indul, amire a rendezvény ideje alatt licitálni lehet.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Z. A.

Kövessen minket a Facebookon is!