Helyi hírek 2023. augusztus 15. 19:20

Kurucz Jánosné: A béke és a szeretet a legfontosabb

Képgaléria
Kurucz Jánosné: A béke és a szeretet a legfontosabb
Kurucz Jánosnét 90. születésnapja alkalmából Balla László alpolgármester köszöntötte a városvezetés nevében. Anna nénit szép virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklappal ajándékozta meg az alpolgármester.

A szépkorú hölgy és lánya finom süteményekkel várta a köszöntésre érkező vendégeket. A közös beszélgetés során kiderült az asszonyról, családját nem kímélték a tragédiák, de a mosolygós Anna néni szerint a lelki béke és a szeretet az, ami átsegítette őket a legnehezebb időszakon. Szellemi és testi frissessége korát meghazudtoló, ámbár feledékenysége, ízületi bántalmai olykor nehezítik mindennapjait. Szívesen olvas, televíziózik, de az egyszerűbb ételek elkészítése sem okoz gondot. Elmondta, élete legnagyobb öröme az unokák és dédunokák közelsége, illetve hozzátette, két hónap múlva egy kisbabával bővül a családjuk. Családja rendszeresen látogatja, valamint lányával néhány havonta Bécsben is megfordulnak. Esténként lánya kutyájával szívesen sétál, ilyenkor ismerősökkel találkozik, beszélget. Kedvesen megjegyezte, a barátnők, ismerősök jóval fiatalabbak nála.

Kurucz Jánosné 1933. július 24-én, Kecskeméten született. Édesapja szőlőskertekben segédkezett, édesanyja háztartásbeli volt, nevelte a gyerekeket. Hatan voltak testvérek, de csak hárman élték meg a felnőttkort. A háború ideje alatt Kecskemét mellett éltek, majd Lakitelekre költöztek. Ott ismerkedett meg férjével, akivel 1953-ban kötöttek házasságot. Egyetlen lányuk 1954. március 23-án született. Anna néni férje 1992-ben elhunyt el, hiánya a mai napig fájó számára. Férje végső kívánságára, halála után sógornőjével maradt. Testvérei és a sógornő halála után egyedül élt, így lányával 2018-ban úgy döntöttek, Kiskunfélegyházára költöznek, mert már akkor unokái és dédunokái is városunkban laktak. Anna néni hangsúlyozta, nagyon szeretik új otthonukat, teljes mértékben sikerült beilleszkedniük, szoros baráti kapcsolatokat alakítottak ki.

V. B.
             
Fotó: Fantoly Márton

               

Kövessen minket a Facebookon is!