Helyi hírek 2023. augusztus 16. 12:00

Hamarosan elkezdődik a II. Közlekedésbiztonsági Tábor

Hamarosan elkezdődik a II. Közlekedésbiztonsági Tábor
Augusztus 28. és 30. között rendezik meg a II. Közlekedésbiztonsági Tábort a Kiskunfélegyházi Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézményben. A háromnapos tábor részleteiről Bajzák Andrea ifjúsági referens számolt be.



– Második alkalommal hirdettük meg a közlekedésbiztonsági tábort. A tavalyi, első tábort kísérleti jelleggel szerveztük meg egy tragikus közlekedési baleset miatt. Azt már most látjuk, hogy ezt évente meg kell ismételnünk az iskolakezdés előtt a 10 és 12 év közötti korosztálynak, mert nagy az igény rá. Nagyon köszönjük a szülők megértését és támogatását. Sokan a tavalyiak közül szerették volna újra beíratni a gyermekeiket, akiket tudunk is fogadni annak érdekében, hogy biztosabban elsajátítsák a balesetmentes közlekedés alapjait. Egyetértenek velünk a szülők abban, hogy minél szélesebb körben szeretnénk ezt az oktatást tovább adni. 53 fő jelentkezését fogadtuk el, a napokban fogják megkapni a szülők e-mailben a legfontosabb tudnivalókat. A változás a tavalyihoz képest az életkorban és a gyakorlati oktatás mennyiségében lesz: sokkal több gyakorlati foglalkozást tervezünk, hiszen azt látjuk, hogy nagyon fontos, hogy kivigyük a gyerekeket éles helyzetekbe, megismerjék a város veszélyes, forgalmas útszakaszait, amik az iskolába eljutásuk útvonalába esik.



A három nap során KRESZ-ről, közlekedésről, balesetmegelőzésről, elsősegélynyújtásról, kerékpárok kötelező tartozékairól interaktív előadásokat hallhatnak a résztvevők, valamint a tesztpályás gyakorlás és a kerékpárok felkészítése után több alkalommal – kis csoportokban – bejárjuk a város forgalmas útszakaszait, kerékpárútjait. A másik változás a kerékpáros bukósisak használatáról szól. Tudjuk, a kerékpáros bukósisak használata – ha nem is mindenhol kötelező – erősen javallott, mert nemcsak kisebb sérülésektől óvhatja meg a fejet, de maradandó agyi károsodásoktól is és akár életet is menthet! Amennyiben a családok nem rendelkeznek sisakkal, vagy nem tudják, hogy gyermeküknek melyik a legmegfelelőbb – a tábor ideje alatt segítséget nyújt Lajos Norbert és csapata (Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz), akiknél 30 százalék árengedménnyel vásárolhatnak táborosaink.



Köszönetünket szeretnénk kifejezni támogatóinknak, Berki Fanni szüleinek, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának, a Süveges Képző- és Vizsgaközpontnak, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviznek, Terjék András mentőtisztnek, valamint Ficsór Olivérnek és barátainak, akik a FIXI kerékpárbemutató-t és show-t fogják bemutatni.

V. B.  
                

Kövessen minket a Facebookon is!