Helyi hírek 2023. augusztus 17. 17:30

Járdaátadás után – folytatódnak a fejlesztések a Petőfi-lakótelepen

Képgaléria
Járdaátadás után – folytatódnak a fejlesztések a Petőfi-lakótelepen
A Holló László utca 2-12. szám előtt megépült járdaszakasz ünnepélyes átadását tartották meg augusztus 17-én, csütörtökön reggel a helyszínen. A beruházás keretében 113 méter hosszúságban elbontották a korábbi aszfaltot, és helyette új, térkőburkolatú járdát építettek 1,5 méter szélességben, süllyesztett szegély kialakításával.

A projekt része annak a mintegy 170 millió forintos fejlesztési csomagnak, amely tisztán önkormányzati forrásból valósul meg a lakótelep térségében, és tartalmazza a Felsőtemető útburkolatának megújítását, a Holló László utca másik oldalán a most átadotthoz hasonló járdaépítést és további parkolóhelyek kialakítását is – fejtette ki Csányi József polgármester kiemelve, hogy továbbra is minden városrészben a folyamatos fejlődésre törekednek. A beruházás átadásán jelen volt Balla László és Rosta Ferenc alpolgármester, Horváth Gábor, a körzet képviselője, valamint a kivitelező cég képviselője is.

– A lakótelep járdái az évek során elhasználódtak, az útburkolatok tönkrementek. Horváth Gábor képviselő úrral közösen felmértük, hogy mely szakaszok fejújítása a legsürgetőbb. A tervezésnél azt is figyelembe vettük, hogy a fejlesztések a jelenkor közlekedési igényeihez igazodva valósuljanak meg. Ennek megfelelően a járdákat szélesebbre építjük, és a korszerűbb anyagok használatának köszönhetően a végeredmény a korábbinál lényegesen magasabb minőséget képvisel. Hamarosan az út másik oldalán, a Holló László utca 1-11. előtt is ehhez hasonló módon újul meg a járda, továbbá – a folyamatosan növekvő igényeket követve – 25 új parkolóhely kialakítása is megtörténik az útburkolat megújítása mellett. Valamennyi munkát kistérségi vállalkozók végzik. Bízom abban, hogy a megszépült környezetben a tulajdonosok is kedvet kapnak a garázsokhoz tartozó kocsibeállók zöldfelületeinek megújításához, és lakossági összefogással azok a területek is megszépülnek – fogalmazott a polgármester.

Horváth Gábor képviselő hozzátette: a további lakótelepi fejlesztések a tervek szerint még az ősszel megvalósulnak. A Holló László utca 1-11. szakaszon a járdaépítés a gyalogos közlekedést teszi kényelmesebbé és biztonságosabbá, a plusz 25 parkoló megépítésével megszűnik a sok közlekedési anomáliát előidéző párhuzamos parkolás és két sávon lesz közlekedhető az út. Emellett a Darvas-téren is megnyitják a jelenlegi zsákutcát a Rét illetve a Kőrösi utcákra, így a jövőben már nem csak a gyalogosok, hanem a gépjárművel közlekedők számára is átjárható lesz az érintett szakasz.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!