Program 2023. augusztus 18. 08:00

Ezer adag halászlé készül jótékony célra

Ezer adag halászlé készül jótékony célra
Jótékony célt szolgál idén is a Halászléfőző verseny. Az augusztus 26-án, szombaton 14 órakor kezdődő kulturális és gasztroeseményre körülbelül 30 főzőcsapatot várnak a szervezők. Jelentkezni augusztus 20-áig lehet.

Balla László alpolgármester, az esemény házigazdája elárulta, hogy idén is kizárólag halételek elkészítéséről szól az esemény a Kőfaragók-terén. A díjazott halászlé és halételek kategória mellett a terítést és a higiénikus környezetet is értékeli majd a zsűri. Nagy örömükre szolgál, hogy idén a Bács-Kiskun Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége fővédnökséget vállalt az eseményen, amit nagy megtiszteltetésnek éreznek. Balla Lászlótól megtudtuk, hogy a zsűriben történt változás: idén Csányi József polgármester és Rosta Ferenc alpolgármester is szerepet vállalt benne.



Bajzák Andrea szervező megerősítette, hogy idén emelték az adagok számát, 1000 főre készülnek halászlével, amelyre Illés Gyula, Berki Zoltán, valamint Faragó Ferenc neve a garancia, hogy finom, ízletes étel készül majd. Az elkészült levest és tésztát 1500 (halászlé) és 500 forint (tepertős, túrós csusza) áron lehet megvásárolni adagonként, a délután folyamán. Az ebből befolyt összeg a második közlekedésbiztonsági tábor megszervezését szolgálja, amit a következő héten bonyolítanak le a szervezők. Ételjegyeket csak a helyszínen tudnak vásárolni.

A fellépők között állandó szereplőkkel is találkozhatnak: a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Padkaporos Táncegyüttes valamint Tapodiné Boda Brigitta és Németh Arnold (Brilli-Art Studio TSE), akik idén disco tánccal örvendeztetik meg a közönséget. Bajzák Andreától megtudtuk, hogy nagy örömükre szolgál, hogy Basics Zoltán (dj Basics) elvállalta a felkérést és hangulatfelelősként jelen lesz a délután folyamán.

15 órakor érkezik a térre Goján Szabolcs harmonikaművész. Ő egy rendkívül tehetséges kárpátaljai fiú, aki évek óta Budapesten tanul zenét. Igazi nagy slágerekkel készül az eseményre: például AC/DC, Azahriah és Horváth Tamás-dalok is felcsendülnek a hangszerén. A délután folytatásában a Desperado együttes érkezik. Az 1993-ban alakult, ötszörös arany- és kétszeres platinalemezes magyar pop együttes legismertebb slágereit adja elő a Halászléfőző versenyen.

A gyerekeknek is szeretnének kedvezni, hiszen halsimogató várja az apróságokat, ahol törpeharcsákkal ismerkedhetnek majd.



Lapunk megkeresésére Basics Zoltán elmondta, hogy nagyon örült a felkérésnek, kihívásként tekint rá, hiszen ez most teljesen más lesz, mint amikor kifejezetten az ő bulijára érkeznek a vendégek egy szórakozóhelyre. Ez egy városi szintű utcabál lesz, ami zeneileg talán nagyobb kihívás, főleg a szülővárosában. Az elmúlt 25, dj-ként eltöltött éveinek tapasztalatát felhasználva állítja össze a zenei szettet, ami természetesen a színtiszta buliról szól majd, javarészt populárisabb retro- és az elmúlt 20 év slágereivel. Zoltán neve az esküvőre készülők között is ismerősen cseng, hiszen évente 25-30 házasságkötés utáni ceremónia zenei felelőse is ő. Bízik benne, hogy sok ismerős arcot lát majd 26-án, szombaton és abban is, hogy mindenkit sikerül ellazítania. Ígéri, mindet megtesz a jó hangulat érdekében!

A szervezők elmondták, hogy a jótékonyság nem merül majd ki csak az eladott ételekből befolyt összeggel. A korábban árverésre bocsátott, Serfőző Jocika támogatására felajánlott focimez is ott lesz az eseményen, amire természetesen a nap folyamán várják a felajánlásokat. A licit jelenleg 60 ezer forinton áll. Az utcabál végén a Story bárban a buli folytatása várja azokat, akik még bírják szusszal. Pintér Katalin és Oláh Sándor üzemeltetők is részt vesznek a jótékony akcióban, a szórakozóhelyen ízletes koktélok formájában lehet jótékonykodni. A pénzt ekkor is Serfőző Jocika és családjának a javára gyűlik.

A szervezők a lakóktól türelmet kérnek, hiszen már augusztus 25-e, péntektől lezárásokra számíthatnak a Kőfaragók-terén és környékén.

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!