Helyi hírek 2023. augusztus 20. 06:00

Megnyitotta kapuit a gyermekbirodalom

Képgaléria
Megnyitotta kapuit a gyermekbirodalom
Különleges cirkuszi hangulat várja a családokat a Rocktár előtti téren, a Félegyházi Napok keretében. A mesebeli világot cirkuszi kocsik, bohócok és egy manókiállítás idézi meg. A programok augusztus 20-án, vasárnap 10-től 21 óráig érhetők el.

Szombaton délután megnyitotta kapuit a Cirkuszvilág Gyermekbirodalom. Idén cirkuszi kocsikkal, hintókkal, bohócokkal, népi fajátékokkal és kézműveskedéssel várják a kicsiket és nagyokat. A kiállított cirkuszi kocsikat kívülről és belülről is megcsodálhatják az érdeklődők. A legkisebbeket bohócok és lufihajtogatók szórakoztatják vicces játékokkal. A nagyobbakat arcfestés, csillámtetoválás és fa ügyességi játékok várják, a Kossuth iskola előtt pedig kisvasútozásra is van lehetőség. A Százszorszép Óvoda talpasösvényén a bátrabbak azt is megtapasztalhatják, hogy milyen érzés mezítláb farönkön, kavicson vagy szalmán járni.

A BubutimArt kiállításon az egyedi kerámia artisták és bohócok egy mesebeli cirkuszi világot idéznek meg, az érdekes manók között kötéltáncost és egykeréken biciklizőket is találunk. Az alkotó manóműhelyben pedig bárki kifestheti saját kerámia figuráját.

Az interaktív programok mellett vasárnap, augusztus 20-án, 18 órakor a Portéka Színpad Vásári komédia című gyermekműsorát láthatják a fiatalok.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton  
           

Kövessen minket a Facebookon is!