Sport 2023. augusztus 20. 16:00

Döntetlennel kezdte az új bajnokságot a labdarúgócsapat

Döntetlennel kezdte az új bajnokságot a labdarúgócsapat
Az első fordulóban szabadnapos volt, de szombaton a második fordulóban a Kiskunfélegyháza vármegyei első osztályú csapata számára is megkezdődött a 2023/2024-es labdarúgó bajnokság.

Sajnálatos módon a hétközi, szerdai edzésen a fiatal Kurgyis Kevin megsérült, eltört a bokája. Ettől függetlenül, rögzítőkötéssel a lábán, ott volt a bácsalmási találkozón. Ilyen előjel mellett indultak szombaton Némedi Norbert tanítványai Bácsalmásra ahol mindezek ellenére természetesen pontokban reménykedtek. A találkozó első percei nem jól alakultak a Kiskunfélegyháza számára, mert már a 3. percben a Bácsalmás megszerezte a vezetést Gabric David révén. Az első félidő 33. percében egyenlített a csapatunk. Kanyó baloldalról adta be a labdát, amibe egy védő kézzel beleütött, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Oroszi Dániel hatalmas lövést zúdított a bal felső sarokba, a hazai kapusnak esélye sem volt hárítani. A 42. percben a vezetést is megszereztük, és ki más lőtte a gólokat? Igen, az elmúlt vármegyei első osztályú bajnokság gólkirálya, Oroszi Dániel.

Negyedórával a találkozó befejezése előtt a Bácsalmás egyenlíteni tudott. Patócs Benjamin talán élete gólját lőtte a kiskunfélegyházi kapuba. Ezzel lett 2–2 az eredmény. A hátralévő időben a hazai csapat megnyerhette volna még a találkozót, de Nagy Szabolcs remekül védett. Aztán jött a hidegzuhany. Nem azért, mert egyenlíteni tudott a Bácsalmás, hanem azért, mert először Kanyó János a 81. percben belefejelt az egyik bácsalmási játékosba, ezért azonnal kiállította a játékvezető. Hasonló sors várt Ábel Zsoltra is, négy perccel később, aki egy labdáért való harcban visszaütött, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. Kilenc emberrel pedig már semmi esélyünk sem volt arra, hogy esetleg gólt rúgjunk. Igaz, 2–1-es vezetésünknél Erős Gergőnek is lehetősége nyílt arra, hogy bevegye a bácsalmási kaput, de a lövése kicsivel a jobb alsó sarok mellett ment el. Ha az bemegy, akkor 3–1 lehetett volna és akkor talán sikerült volna megszerezni a három pontot. A futballban azonban nincs ha, így maradt a 2–2-es döntetlen. Kanyó és Ábel, a fegyelmi bizottság döntésétől függően egy mérkőzést biztosan ki fog hagyni, de lehet, hogy többet is.

A következő mérkőzést a Kiskunfélegyháza a Bajával játszotta volna, de a Sugó-parti város még érdekelt a Magyar Kupában, ezért elhalasztották a találkozót november 25-ére.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!