Helyi hírek 2023. augusztus 21. 16:00

Ittas, jogsi nélküli és eltiltott vezetőket szűrtek ki a rendőrök

Ittas, jogsi nélküli és eltiltott vezetőket szűrtek ki a rendőrök
A hétvégén 25 olyan sofőrt szűrtek ki a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök, akik potenciális veszélyforrások voltak a közlekedésben. Két ittas sofőr meg is sérült két balesetben.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök az ünnepi hétvégén 7 olyan sofőrt állítottak meg, akiknek nem volt jogosítványa, valamint rajtuk kívül két olyan gépjárművezetőt is ellenőriztek, akik a járművezetéstől el voltak tiltva számolt be a rendőrség honlapján.

Vármegyénkben a múlt hétvégén 16 olyan sofőr szűrtek ki a forgalomból, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük ketten balesetet is okoztak:

Augusztus 19-én, szombat délután az M5-ös autópályával párhuzamosan futó névtelen földúton ittasan közlekedett egy személyautóval egy kecskeméti férfi. Az egyik kereszteződésnél jobbra akart fordulni, de az útról balra lehaladva egy fának ütközött. A sofőr megsérült a balesetben.

Nem sokkal később az M5-ös autópályán történt egy baleset, mely során egy személyautó először a belső sávból a szalagkorlátnak, majd a külső sávon közlekedő kamionnak ütközött. Az autó sofőrje itt is megsérült, az eljárás során az is kiderült, hogy ittasan vezette a gépjárművet.

Ne feledjék, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!
                 

Kövessen minket a Facebookon is!