Program 2023. október 10. 10:00

Hagyományőrző viseleti zsinóros ruhák bálja és divatbemutatója

Hagyományőrző viseleti zsinóros ruhák bálja és divatbemutatója
Hagyományőrző viseleti zsinóros ruhák bálja és divatbemutatója lesz október 21-én, szombaton a Constantinum sportcsarnokában.

Borítókép: Szűcs Katalin Szabóság

A szervező Szűcs Katalin az egyedi eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy egy korábbi, családjukban bekövetkezett szomorú esemény az előzménye az októberi bálnak. 2021 februárjában édesanyja háza egy tűzesetben megsemmisült, de az a sok szeretetteljes segítség, amit diákoktól, szakoktatóktól, magánszemélyektől, cégektől és a városvezetéstől is kaptak, lehetőséget adott arra, hogy egy új otthon felépülhessen a családja számára.

– Amit megéltünk és tapasztaltunk, az lenyűgöző. Ez indított bennünket, hogy egy rendezvényt szervezzünk azért, hogy hálánkat valahogyan ki tudjuk fejezni. Azt adjuk, ami nekünk van, amit adni tudunk. Én népviseleti ruhákat készítek, így azt gondoltuk, hogy ezt bocsátjuk rendelkezésre. Ekkor jött a gondolat, hogy egy bál alkalmas lehet erre, és valamint arra is, hogy egy népviseleti divatbemutatót is megvalósítsunk – fogalmazott Katalin.




Több neves vendég is érkezik az estén, akik támogatják a rendezvényt már az első pillanattól. Ilyen többek között Zsigóné Kati népi iparművész is, akit a Tojásdíszítés Királynőjének is neveznek, és akinek bámulatos munkáit, alkotásait nemcsak az ország, hanem már az egész világ is ismeri. Kati idei állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából vehette át a Magyar Bronz Érdemkeresztet, amelyet Novák Katalin köztársasági elnök adományozott számára.



Zsigóné Kati elmondta, hogy nagyon örül annak, hogy ilyen nemes kezdeményezésben részt vehet. Megtudtuk, hogy az első pillanatban megragadta az ötlet, és a jótékonyság mellett nagyon szeret mulatni is. Felhívta rá a figyelmet, hogy kézzel fogható dolgokat kapunk a bálon való részvétellel, amiket évekig lehet élvezni utána. Nagyszerűnek nevezte, hogy itt a szervezők jótékonykodnak, ami pozitív értelemben szíven ütötte. Elmondta, hogy eddig tanítani járt városunkba, mulatni még nem, de nagyon várja már az eseményt. A báli tombolasorsolás fődíját is ő ajánlotta fel: egy komoly alkotása lesz a szerencsésé, reméli, hogy tetszeni fog mindenkinek.



A bálon Balla László alpolgármester is fővédnökséget vállalt, valamint neves iparművészek is tiszteletüket teszik az este folyamán az ország különböző pontjáról. Katalin hozzátette: egyedi zsinóros blézer a hölgyeknek és az uraknak zsinóros ing jár ajándékként a vacsorajegy mellé, hálájuk jeléül, amit utána hordani és viselni is lehet.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, további információt az esemény Facebook-oldalán találnak
                     
Z. A. 
                           

Kövessen minket a Facebookon is!