Helyi hírek 2014. december 5. 09:00 Forrás: Petőfi Népe

Biztonságosabb kanyarodást akarnak

Képgaléria
Biztonságosabb kanyarodást akarnak
Több száz aláírást gyűjtöttek össze a petőfiszállásiak és a környékben élők a Majsai út és a Petőfiszállásra vezető bekötő út balesetveszélyes kereszteződése miatt.

Mivel a forgalmas csomópontban már több súlyos baleset is történt mielőbbi megoldást sürgettek a helybeliek. A csomópont a Majsai út felújítása után vált a korábbiaknál is veszélyesebbé. A jó minőségű aszfalton ugyanis még gyorsabban száguldoznak az autósok, mint korábban.

Petőfiszállás felé lekanyarodni pedig kész életveszély, mert az úton nincs lekanyarodó sáv. Így gyakori, hogy a járművek későn veszik észre az előttük balra kanyarodó, lassító autó jelzését, ezért egymásba rohannak. A csomópont problémáját tovább fokozza a petőfiszállási utat keresztező vasútvonal is. A megoldás érdekében a település polgármestere, Szász János egyeztetést hívott össze a szakhatóságokkal. A szakemberek a napokban szemlét is tartottak a helyszínen, ahol megállapodtak abban, hogy első lépésként előzni tilos táblát helyeznek ki a Majsai úton, illetve záróvonalat festenek fel az úttestre.

Ez a tárgyalást követő napokban meg is történt - tájékoztatta a Petőfi Népét Petőfiszállás polgármestere. Szász  János szerint azonban a végleges megoldáshoz a kereszteződés előtt sebességkorlátozásra is szükség lenne. A lekanyarodó sáv megépítéséhez pedig az út kiszélesítésére. A Közútkezelő tájékoztatása szerint ehhez azonban újabb területeket kellene kisajátítani. A Majsai út felújításakor viszont ennek megtervezése elmaradt, és jelenleg forrás sincs rá.

A petőfiszállási polgármester azonban kérte a Közútkezelőt, hogy szakmailag vizsgálják felül az eredeti terveket, és tegyenek meg mindent a környékbeliek biztonsága érdekében. Az önkormányzat lehetőségeihez mérten anyagilag is támogatná a lekanyarodó sáv kiépítését.

Fotók: Vajda Piroska és Szabó Sándor

 

Kövessen minket a Facebookon is!