Helyi hírek 2023. augusztus 31. 08:00

Iskolakezdés biztonságosan

Iskolakezdés biztonságosan
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága a következőkre hívja fel a figyelmet a tanévkezdés kapcsán.

A  tanévkezdés a közlekedőktől sokkal nagyobb türelmet kíván, mint eddig.  Forgalomnövekedésre kell számítani az utakon, a járművezetőktől ez teljes figyelmet, koncentrációt, a gyalogosoktól  pedig szintén szabálykövető magatartást igényel.

A korábbi évekhez hasonlóan a  tanévkezdéshez kapcsolódóan idén szeptemberben is, a napi oktatás kezdetekor fokozott rendőri  és polgárőri jelenlétet nyújtanak azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt.

Tanácsaik: 

– Azon az úton kísérjük rendszeresen iskolába a gyermekünket, amelyen később egyedül jár majd!

– Ne  a legrövidebb, hanem a legbiztonságosabb utat válasszuk! A közlekedési szabályok betartásával mutassunk példát gyermekünknek!

– Úgy indítsuk útra a gyermekünket, hogy sietség nélkül az iskolához érhessen! A rohanás figyelemzavart okozhat, ami balesetveszélyes és a közlekedésben nincs helye.

– Többször gyakoroljuk gyermekünkkel az átkelést a bonyolultabb kereszteződésekben, a közlekedési szabályok gyakorlat közben rögzülnek!

– Amennyiben autóval szállítjuk gyermekünket, a passzív biztonsági eszközök használatát követeljük meg, életkori sajátosságoknak megfelelően használjuk a gyermekbiztonsági rendszereket.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek, hiszen gyermekeink biztonsága mindennél fontosabb!

Balesetmentes közlekedést kíván a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!