Sport 2023. augusztus 26. 16:00

Emléktornán vettek részt a fiatal labdarúgók

Emléktornán vettek részt a fiatal labdarúgók
Nyolcadik alkalommal rendezték meg Lakiteleken az Anka Balázs labdarúgó emléktornát, amelyen öt, U13-as csapat vett részt, köztük a Kiskunfélegyháza korosztályos játékosai.

Anka Balázs a rendszerváltás után három cikluson keresztül volt Lakitelek polgármestere és sok éven keresztül a Lakiteleki Torna Egylet elnöke. Szívügye volt az utánpótlás-labdarúgás, ha tehette, minden mérkőzésükön ott volt. Az ő emlékére rendezték meg már nyolcadik alkalommal az emléktornát, amelyen most Bugac, a Kecskeméti TE, a Kiskunfélegyháza, a Nyárlőrinc, valamint a helyi lakiteleki csapat indult.

A torna megkezdése előtt Verebélyi Gábor köszöntötte a játékosokat, edzőket, szülőket, és természetesen Anka Balázs özvegyét, Erzsébet asszonyt, a jelenlegi párját Wintenmartel Istvánt, és Madari Róbert polgármestert. A főszervező azt kérte, hogy legyen ez a futball ünnepe, így emlékezzenek Anka Balázsra. Ne legyen senkiben sem szorongás, felszabadultan játsszon mindenki. A játékvezetők is hasonló korúak voltak, mint a labdarúgók, mégpedig a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia fiatal játékosai.

A tornát két pályán bonyolították le, mindenki játszott mindenkivel, a csapatok félidő nélkül, húsz-húsz percet töltöttek a játéktéren egy-egy mérkőzés alkalmával. Az emléktorna végén mindenki aranyérmet kapott, de a legjobb teljesítményt a Kecskeméti TE fiataljai nyújtották, így ők vihették haza, és őrizhetik egy évig a vándorserleget.

A kiskunfélegyházi játékosok a Nyárlőrinccel 1–1-es döntetlent, játszottak, a Lakitelektől kikaptak 4–2-re, a Kecskeméti TE-től 4–1-re, míg a Bugacot 2–0-ra győzték le, amivel a harmadik helyet szerzeték meg.
              

Kövessen minket a Facebookon is!