Helyi hírek 2023. augusztus 27. 11:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Évközi 21. vasárnap – 2023. augusztus 27.

1. A hét ünnepei: hétfőn Szent Ágoston püspök és egyháztanító emléknapja, kedden Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja, pénteken pedig a Teremtésvédelem világnapja lesz.

2. A Szent József Kör következő találkozója augusztus 28-án, hétfőn lesz fél 7-től a közösségi házban.

3. A Karitász bolt újból nyitva tart minden kedden és pénteken 9 és 11 óra között.

4. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartanak reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplomtól. Elsőszombaton a loretói litániát imádkozzák az esti szentmise előtt, fél 6-tól.

5. Házasságot kötnek a templomban szeptember 2-án, szombaton 14.30-kor Szabó Gábor és Rádi Molli, 16 órakor pedig Kovács László és Palásti Gyöngyi.

6. Szeptember 3-án és 4-én tartják Petőfiszállás-Pálosszentkúton a Kisboldogasszony napi búcsút, részletek a hirdetőtáblán olvashatóak. A kerékpáros zarándoklat a vasárnapi misére az újtemplom elől indul, reggel 7 órakor.

7. Mária-napokat tartanak szeptember 8. és 15. között, amelyek részletes programja a hirdetőtáblán olvasható. Kisboldogasszony estéjén Kovács Ferenc atya lesz a vendég, Szűz Mária neve napján (szept. 12.) Bese Gergő atya mutatja be az esti szentmisét és tart előadást, a Kálvária búcsúján, szeptember 15-én Tompa Szabolcs újmisés atya lesz a vendég. A Mária-napok keretében szeptember 11-én, az esti szentmisében kiszolgáltatják a betegek kenetét, feliratkozni a sekrestyében vagy a plébániahivatalban lehet.

8. Tanévnyitó szentmisék az iskolatáskák megáldásával szeptember 10-én, vasárnap lesznek a 9 órai és a 18 órai szentmiséken. Szeretettel várják a gyerekeket és a családokat!

                   

Kövessen minket a Facebookon is!