Egészségügy 2023. szeptember 11. 14:00 Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály

Elkezdődött az emlőszűrő vizsgálat Kiskunfélegyházán

Elkezdődött az emlőszűrő vizsgálat Kiskunfélegyházán
Tovább folytatódik a Népegészségügyi Program keretében a veszélyeztetett női lakosság emlőszűrő vizsgálata Kiskunfélegyházán, szeptember 11. és 22. között. Mindazok a 45-65 éves korú nők meghívólevelet kapnak, akik 2 éven belül nem vettek részt emlőszűrő vizsgálaton. A meghívólevél felmutatásával a vizsgálat ingyenes, háziorvosi beutalóra nincs szükség. Az időben felfedezett emlődaganat jó eséllyel gyógyítható! Éljen a felkínált lehetőséggel!

A szűrésre előjegyzési időpontot kell kérni a +36 21 350-0380 alapdíjas számon, ugyanis a busznál nincs lehetőség időpontkérésre.

A vizsgálat helye: Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 35., városi sportcsarnok, MaMMa Zrt. szűrőbusz.



A mammográfiás szűrővizsgálat segítségével elérhető a korai felismerés és kezelés. A csúcstechnikájú digitális készülék nagy felbontású, korszerű technikával működik, ezért a legkisebb elváltozásokat is feltünteti a röntgenképen. A képet a memóriájában tárolja, így a következő szűréskor már nem kell az előző leletet magával vinnie a páciensnek. A kiértékelés két szakorvos által az eddiginél sokkal gyorsabb ütemben történik, mert a felvételeket digitális úton továbbítják a szakorvosokhoz.

              

Kövessen minket a Facebookon is!