Helyi hírek 2023. augusztus 28. 16:00

Elkezdődött a II. Közlekedésbiztonsági Tábor

Képgaléria
Elkezdődött a II. Közlekedésbiztonsági Tábor
Elkezdődött a II. Közlekedésbiztonsági Tábor augusztus 28-án a reggeli órákban, amelynek a legfőbb színhelye a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. A körülbelül ötven, tíz és tizenkét közötti diák egy jelképes összegért vehet részt a programban Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság, a Dél-100 Kft., a Süveges Képző- és Vizsgaközpont, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz, a Félegyházi Pékség Kft. és jó néhány helyi vállalkozó, magánszemély jóvoltából, augusztus 28. és 30. között.

Bajzák Andrea ifjúsági referens, a tábor koordinátora ismertette a tábor megszervezésének részleteit: – Idén több gyakorlati oktatást tervezünk a gyerekeknek, ehhez alkalmazkodva az első napon a diákok kipróbálták a Dél-100 Kft. által felajánlott mobil KRESZ-pályát, amit a helyi rendőrkapitányság kapott oktatási segédletként. Úgy látjuk, nagyon megtetszett a résztvevőknek a pálya, aminek kifejezetten örülünk. Az első napon Ficsór Kornél BMX bemutatóját nézhettük meg a Vasas-pálya melletti gördeszkapályán. Ide rendőri kísérettel az összes táborozót kivittük.

– A II. Közlekedésbiztonsági Tábort a Halászléfőző verseny bevételéből tudtuk fedezni. Nagyon szeretnénk megköszönni mindazoknak, akik a hétvégén vásároltak a jótékonysági halászléből, amit Berki Zoltán és felesége, Steiner Nikolett készítettek. Ők a táborunk főtámogatói és segítői. Az ő kezdeményezésükre valósult meg az első, a tavalyi tábor. Körülbelül 700 ezer forintnyi összeg gyűlt össze, amiből a kerékpárok felszerelését, a kerékpáros bemutató díját finanszírozzuk. A fennmaradó összegből ezen felül olyan eszközöket is sikerült vásárolni, amik a gyerekek biztonságos közlekedésre való felkészítését szolgálják – tette hozzá Andrea, majd örömét fejezte ki, hogy minden család a tábori felhívásban ajánlottként feltüntetett kerékpáros sisakkal engedte el a gyermekét a foglalkozásokra.

Balla László alpolgármester elmondta: nagyon reméli, hogy ebben a három napban a megszerzett tudás hasznosnak fog bizonyulni, hiszen nemsokára elkezdődik az iskola és a gyerekeknek egyedül is részt kell venniük a forgalomban.

A Süveges Képző- és Vizsgaközpont a KRESZ oktatás mellett elsősegély alapismereteket is fog tanítani a diákoknak, valamint Lajos Norbert, a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szerviz tulajdonosa és csapata a biciklik átvizsgálását vállalták magukra. Minden kisgyermek kerékpárján megnézik a fékek, a váltók állapotát, és ha hiányos a KRESZ előírásai szerinti felszereltség, pótolják azt. Megtanítják a táborban résztvevőket arra is, hogy mire kell odafigyelni minden egyes elindulás előtt és után.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai pedig szakmai tudásukkal, eszközfelajánlásokkal járulnak hozzá az élményekben gazdag napokhoz.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  és V. B. 
         

Kövessen minket a Facebookon is!