Helyi hírek 2023. augusztus 30. 12:00

Megtartották a nyári szünet utáni első bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották a nyári szünet utáni első bizottsági üléseket
Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottságok üléseit augusztus 28-án és 29-én a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák az augusztus 31-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

– Egyik legfontosabb döntésünk Boczonádi Szabó József szobrának elhelyezéséről szólt, ugyanis a jövő évben Kiskunfélegyháza várossá nyilvánításának 250. évfordulóját ünnepeljük. Ez alkalmából a Kossuth utcán, a Bem József-szobor mellett szeretnénk egy szoborral tisztelegni a félegyházi katonaegyéniség emléke előtt. A másik kiemelt napirendi pontunk két lakástámogatási kérelemről szólt – foglalta össze a történteket Bense Zoltán bizottsági elnök.

– A bizottság támogatta a Mobil Emlőszűrő Állomás telepítési helyszínének módosítását: az előzetes tervek szerint az Egészségközpont parkolójában lett volna a szűrőállomás, de a nyerges vontató szerelvény bejuttatása a méretéből adódóan nehézségekbe ütközött volna. A döntés értelmében a mammográfiai szűrés szeptember 11-22. között a sportcsarnok parkolójában valósul meg. Elfogadtuk az orvostanhallgatók helyi ösztöndíj támogatására vonatkozó pályázati felhívást. Az önkormányzat az erről szóló pályázat benyújtói közül egy kiválasztott orvostanhallgatónak 100 ezer forintnyi havi segítséget tud nyújtani a tanulmányai során. Végezetül megtárgyaltuk a tavalyi évben közlekedési balesetben elhunyt Berki Fanni szüleinek kérelmét, ami egy emléktábla elhelyezéséről szól – mondta el dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke.

– Összesen három napirendi pontot tárgyaltunk meg. Ebből az egyik a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet módosításáról szólt, valamint kitértünk a Kun utca 2. szám alatti önkormányzati ingatlan hasznosítására is. Eddig a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum kezelése alatt állt az épület, de a továbbiakban a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény fogja hasznosítani – tudtuk meg dr. Réczi Lászlótól, a jogi bizottsági ülés vezetőjétől.

– Gazdasági bizottság révén a bevételi és kiadási források megvitatását emelném ki, ugyanis az önkormányzatnak folyamatosan figyelemmel kell kísérnie a város pénzügyi helyzetét. Jelenleg biztosnak mondhatók a bérleményekből befolyó összegek. Nagyon jó a fizetési morál, elmaradásokat minimálisan tapasztalunk. Ezen felül támogatási kérelmekről is döntés született – összegezte a témákat Gyenes Attila bizottsági elnök.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton és V. B. 
                  

Kövessen minket a Facebookon is!