Kultúra 2014. december 5. 16:00

70 év az átlagéletkor, a jókedv és bizakodás határtalan

Képgaléria
70 év az átlagéletkor, a jókedv és bizakodás határtalan
„A leglényegesebb, hogy mindnyájan itt vagyunk” – állítja egyhangúan a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar,

Heti 1 alkalommal találkoznak a "szakmaköziben", s ilyenkor 1 órát próbálnak. Természetesen közben megünneplik egymás születés- és névnapját, vagy együtt mikulásoznak.

– Ebben az évben eddig 13 fellépésünk volt – számolta az együttes vezetője, Seres Dániel –, és még vár bennünket további 5. Ünnepi műsort adunk el, a repertoár adott, és már mindent begyakoroltunk. Örülünk, hogy számítanak ránk.

A 2001-ben megalakult citerások és a 2 év múlva csatlakozott dalosok vezetője elmondta, hogy spórolósra fogták működésüket. A kényszerű takarékoskodás miatt nem is tudtak részt venni a minősítő megmérettetésen, így nem gyarapodott a korábban már elért 3 arany és 2 ezüst. Pályázaton nyertek ugyan közel 80 ezer forintot, ám az összeg a megvásárolt fellépő-mellényeken túl, másra nem futotta.

– 4 év óta lemondjuk a minősítőt, mert már az utazás is sokba kerülne. Sokfelé hívnak bennünket szerepelni, vidékre is jó lenne, ha eljárhatnánk, de az is költségigényes. Előfordult már olyan, hogy valahol a műsor előtt fizettünk magunknak egy menüt, aztán énekeltünk egy jót.

Négyen citeráznak, az énekkar 16 fős. Évek óta egy citerahúrra sem kaptak támogatást, de bizakodnak:

– Valami majdcsak csurran-cseppen. de 70 év az átlagéletkorunk, és a leglényegesebb, hogy mindnyájan itt vagyunk.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!