Sport 2023. szeptember 4. 19:15

Meggyőző játékkal nyert csapatunk Kecelen

Meggyőző játékkal nyert csapatunk Kecelen
A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság negyedik fordulóját bonyolították le az elmúlt hétvégén. A Kiskunfélegyháza Kecelre látogatott, hogy gyarapítsa pontjainak a számát. Csapatunknak még csak ez volt a második mérkőzése, mert az első fordulóban szabadnapos volt, a harmadik forduló találkozóját a Kiskunfélegyháza–Baja mérkőzést pedig november 25-ére halasztották, mert a Duna-parti város még érdekelt a Magyar Kupában.

A keceliek jól kezdték a bajnokságot, mert a három fordulóból kettőt, az Akasztó ellenit 2–1-re az SC Hírös-ÉP-et 1–0-ra verték meg, míg az éremesélyes Jánoshalmával döntetlent játszottak. Így nem mutatkozott könnyűnek a kiskunfélegyháziak vendégjátéka Kecelen, és nem is volt az. Szerencsére jó ritmusban kapta el a fonalat a csapatunk, és már a 11. percben Oroszi Dániel révén megszereztük a vezetést, 1–0. Nem sokig örülhettünk azonban a vezetésnek, mert Gavula révén egyenlített a Kecel, 1–1. Ezzel az állással vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején egy szerencsés helyzetből ismét sikerült megszerezni a vezetést. Egy beívelt szabadrúgás után, az egyik keceli védő saját kapuja felé fejelte a labdát, ami megpattant Sziráczki kapus előtt, aki ugyan még bele tudott érni a labdába, de olyan rosszul, hogy kezéről a saját kapujába pattant a játékszer, 1–2. A 66. percben tovább növelte előnyét csapatunk, és ezúttal is Oroszi Dániel tudta bevenni a hazai kaput, 1–3.

A mérkőzés hajrájában a hazaiak mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy kozmetikázzanak az eredményen. Nagy Szabolcs azonban jól védte hálóját és a találkozó végén még bravúrral is hárított. Így nem változott az eredmény, és csapatunk meggyőző játékkal, elhozta Kecelről a három pontot.

Úgy tűnik, hogy jól sikerültek a nyári igazolások, az új játékosok kezdenek beilleszkedni a keretbe, és remélhetőleg ez a későbbiek folyamán az eredményben is megmutatkozik. Molnár Edvárd Akasztóról érkezett és a védelem előtt szűrőt játszik, vele sokat erősödött a csapat. Budai Áron Kiskőrösről tette át a székhelyét Félegyházára, Kőrös József a Kecskeméti LC-ből, Vén Balázs pedig a Kecskeméti TE II. csapatából igazolt át Kiskunfélegyházára.

Kecel FC–Kiskunfélegyháza 1–3 (1–1)

Kecel, vezette: Hagymási Attila (Tóth István, Lichtenberger István).

Kecel: Sziráczki – Vata (Fenyvesi 59.), Bányai, Killer, Döbrentei, Gavula, Patai, Klárik, Bödő (Kóbor 46.), Torma, Ferenczi. Technikai vezető: Kapitány Gábor.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Szűcs, Vén, Magony, Budai (Huszka 72.), Oroszi (Erős 77.), Nagy V., Urbán, Szabó P. (Nagy D. 88.), Kőrös, Molnár E.
Edző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Gavula 27., illetve Oroszi 11., 66., Sziráczki (öngól) 56. percben.
                            

Kövessen minket a Facebookon is!