Egészségügy 2023. szeptember 7. 10:00

Egészségnap a libafesztivál alatt

Egészségnap a libafesztivál alatt
Évek óta követve a hagyományokat, a kiskunfélegyházi libafesztiválon aktívan részt vesz a helyi Egészségfejlesztési Iroda szűrővizsgálatokkal, prevenciós előadásokkal, bemutatókkal. Szeretettel várnak minden érdeklődőt idén is, szeptember 9-én, szombaton 10 és 15 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központ első emeletén.

Borítókép: Fantoly Márton

Tóth Katalin
, az iroda vezetője elmondta, hogy indulásuk kezdetén, 2018-ban nagyon sok segítséget kaptak Kovács-Csonka Szilviától, a művelődési központ igazgatójától, aki azóta is partner a rendezvényeiket tekintve. Ezért nagyon hálásak és örömmel vesznek részt idén is a libafesztiválon, ahol ingyenesen egy komplett egészségnappal készülnek.



Szeptember 9-én, 10 órától várják a látogatókat többek között négy végtagos vérnyomásméréssel, ami az erek egészségi állapotáról adhat tájékoztatást. A vizsgálathoz TAJ kártya szükséges.

A szétnyílt hasfal vizsgálatát végzi és az állapotról tanácsadást nyújt Fliszárné Mihály Dóra 10 és 12 óra között, majd 12 és 14 óra között Leteszem a cigit címmel, támogató beszélgetésekre kerül sor az Országos Dohányzás Leszokást Támogató Módszertani Központ (DLTK) szakembereivel.

Lesz csecsemő, kisgyermek, felnőtt újraélesztés-bemutatás, gyakorlási lehetőséggel Csizmadia Anita mentőtiszt vezetésével, valamint emlő és here önvizsgálat elsajátítására is sor kerül, de a helyes fogápolást is megtanulhatják az érdeklődők.

A helyszínen szerhasználatot szimuláló szemüvegeket is ki lehet próbálni és életmódváltásra ösztönző tájékoztató anyagok is rendelkezésre állnak, egészséges ételek kóstolója mellett.

Tóth Katalin felhívta a lakosság figyelmet rá, hogy szeptember 11. és 22. között egy emlőszűrő busz tartózkodik városunkban, minden 45 év feletti nő figyelmébe ajánlja. A szűrőbusz a sportcsarnok parkolójában lesz az említett időben, a részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött. Jelentkezni és információt kérni a +36 21 350-0380-as telefonszámon tudnak. A vezető kiemelte, hogy a 45 év alattiakat és azokat, akik az előző szűrésen két éven belül részt vettek, nem tudják fogadni a vizsgálaton.



A mozgásra vágyóknak is szolgált jó hírekkel, hiszen Fricska Irén jógaoktató segítségével és vezetésével 6 alkalmas jógafoglalkozás indul, szeptember 19-én. Néhány szabad hellyel még rendelkeznek, jelentkezni a 06-20/230-75-67-es telefonszámon lehet.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!