Sport 2023. szeptember 10. 16:00

Csak egy pontot sikerült szerezni a Harta ellen

Csak egy pontot sikerült szerezni a Harta ellen
A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Kiskunfélegyháza a Harta SE-t fogadta. Mind a két félidő más játékot hozott. Az elsőben a vendégek, a másodikban a hazaiak voltak a jobbak.

A Kiskunfélegyháza még csak az első hazai mérkőzését játszotta ebben a bajnokságban, mert az első fordulóban szabadnapos volt, a másodikban Bácsalmásra utazott. A harmadik fordulót a Baja Magyar Kupában való szereplése miatt elhalasztották november 25-ére, míg a negyedikben Kecelre utazott. A keretben több változás is történt, így az új játékosok csak most mutatkozhattak be a hazai közönség előtt.

A mostani Harta elleni mérkőzéstől a szurkolók azt várták, hogy csapatunk jó játékkal megszerzi a három pontot. Sajnos nem így történt. Igazi, az elő helyzet a Félegyháza előtt adódott, már a 3. percben. Ekkor Molnár Edvárd kapáslövése alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A 8. percben a másik oldalon, Csányi húszméteres lövése csak centiméterekkel ment el a felső léc fölött. Tíz perccel később pedig megszerezte a vezetést a Harta. Ivacs a baloldalon kapott labdát, mikor a tizenhatos sarkához ért, akkor kilőtte a bal alsó sarkot, 0–1. Egy sajnálatos sérülés is történt a 30. percben Budai Áron, egy ütközés után, lent maradt a füvön, próbáltak rajta segíteni, de nem tudta folytatni a játékot, sőt, a szünetben mentő vitte el a kórházba. Ebben a játékrészben a csapat nem azt nyújtotta, mint amit vártak volna tőle. Sok volt az eladott labda, nem nagyon jutottak el a kapuig, vagy ha igen, akkor ott megállt a tudomány. A Harta pedig kontrákkal próbálkozott és egy ilyen után a vezetést is megszerezte.

A második játékrészben egészen más hazai csapat jött ki a pályára, mint amilyen az elsőben volt. Sokkal pontosabban és harcosabban játszottak, aminek eredményeként ki is egyenlítettek. Az 57. percben Erős lemásolta Ivacs találatát. Ő is a baloldalon kapta a labdát, kihasználva gyorsaságát, lefutotta védőjét, és a bal alsó sarokba bombázott, 1–1. A 67. percben Németh Tamás az utolsó pillanatban mentett Oroszi elől. Öt perccel később baloldali beadás után Erős ugrott a legmagasabbra, de fejéről a kapu fölé szállt a labda. A 77. percben megszerezhette volna a vezetést a csapatunk. Mihály Dávid a tizenhatoson belül felrúgta Erős Gergőt, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Nagy Dániel a felső kapufára lőtte. A 82. percben megismétlődött a jelenet, mert megint felvágták Erőst a büntető területen belül, de ezúttal néma maradt a játékvezető sípja. A találkozó hajrájában mind a két csapatnak volt még egy-egy lehetősége, de azok kimaradtak.

Sajnálatos módon, a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán, több alkalommal is ellentétes ítéletet hozott, ami a hazai szurkolókból nem tetszést váltott ki. Azzal pedig, hogy nem adott meg egy büntetőt a Kiskunfélegyháza javára, befolyásolta az eredmény alakulását. Bár a tizenegyest be kell rúgni, hogy gól legyen. Összességben igazságos döntetlen született, mert az első játékrészben a vendégek, a másodikban a hazaiak voltak jobbak.

Kiskunfélegyháza – Harta SE: 1–1 (0–1)

Kiskunfélegyháza, vezette: Mákos Márk Dávid (Molnár László, Fenyvesi Roland).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén, Szűcs, Magony, Budai (Huszka 35.), Oroszi (Nagy D. 70.), Nagy V., Urbán, Szabó P., Kőrös (Erős 46.), Molnár E.
Edző: Némedi Norbert

Harta: Ámann – Danó, Puskás, Fekete, Nagy M. (Vizi 85.), Csehi (Máthé 65.), Ivacs, Németh T., Mihály D. (Vajda 85.), Csányi (Pribék 85.), Dunai.
Technikai vezető: Sümegi József

Gólszerző: Erős 57. ill. Ivacs a 18. percben.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!