• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Második helyen végzett az FTSI fiú junior kosárlabdacsapata az országos előselejtezőn 
Sport 2023. szeptember 11. 16:00

Második helyen végzett az FTSI fiú junior kosárlabdacsapata az országos előselejtezőn 

Második helyen végzett az FTSI fiú junior kosárlabdacsapata az országos előselejtezőn 
Miskolcon, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium sportcsarnokában játszotta előselejtező tornáját a Félegyházi TSI U18-as fiú kosárlabdacsapata szeptember 9-én és 10-én. A kétnapos tornán 7 csapat vett részt és csak az első helyezett juthatott tovább a következő selejtezőkörbe.

Az első napon a félegyházi fiúk ellenfele a Nagykőrösi Sólymok együttese volt. A végig sportszerű, férfias mérkőzésen az esélyeknek megfelelően az FTSI-s fiúk diadalmaskodtak. A győzelmet sajnos egy sérülés árnyékolta be, hiszen a csapat legmagasabb játékosa, Bán Péter egy csúnya bokasérülést szenvedett, ezzel a torna további részében rá már nem számíthattak rá a félegyháziak.

Félegyházi TSI – Nagykőrös Sólymok KE:  93 – 61

Vasárnap 10 órától a döntőbe jutásért a Szolnoki Kosárlabda Akadémia U18/B gárdájával játszottunk. A magas szerkezetű, fizikálisan erős szolnoki csapatot az első perctől kezdve letámadták a félegyházi fiúk, agresszív játékkal már az első negyedben nagy előnyt szereztek. Ezt a különbséget folyamatosan növelve biztos győzelmet szereztek, így bejutottak a torna döntőjébe.

Félegyházi TSI – Szolnoki KA/B: 103 – 50

A döntőben a házigazda MEAFC/A csapata már jóval nehezebb feladat elé állította a félegyháziakat. A miskolci fiúkat jól ismerhetjük, hiszen az elmúlt években többször is játszottuk ellenük. Egy szakmailag jól felépített, szerkezetileg kifogástalan csapatról beszélünk, akik erre az évre játékosállományban tovább tudtak erősödni. Nem tűnt tehát könnyű küldetésnek a mérkőzés.

A félegyházi fiúk sokszor bizonyították már, hogy nehéz helyzetben is képesek a kisebb csodákra – így volt ez az első félidőben is. Magas színvonalú, sportszerű mérkőzésen 1 pont hátránnyal fordultunk a nagyszünetre. Sajnos nem úsztuk meg újabb sérült nélkül, illetve a személyi hibák is nehezítették sorsunkat. A mérkőzés további részében – bár továbbra is nagyot küzdve – egyre több pontatlan dobás, védekezésbeli hiba adódott, így végül a miskolci csapat nyert.

MEAFC/A – Félegyházi TSI: 79 – 51

Mindenek előtt egy hatalmas kalaplengetés a játékosaim előtt. A torna előtti héten többen is kiestek betegségek, sérülések miatt a csapatunkból. Az első mérkőzésen további bajok is értek minket. Ennek ellenére a fiúk hozzáállása, viselkedése nem tört meg, mindhárom mérkőzésen parádés teljesítményt nyújtottak. Döntőbeli teljesítményüket a hazai nézők is vastapssal jutalmazták. Összességében a MEAFC csapata megérdemelten jutott tovább a következő körbe, amelyhez tiszta szívből gratulálunk. A mieink pedig – bár nem nyertek a döntőben – szintén győztes a szememben! Öröm volt nézni, ahogy kosárlabdáznak ezek a fiúk, hatalmas büszkeség számomra, hogy az edzőjük lehetek!

Ezzel az eredménnyel eldőlt, hogy a Félegyházi TSI U18-as fiúcsapata a regionális bajnokságban folytatja küzdelmeit. Célunk továbbra is a folyamatos fejlődés, szeretnénk jövőre újra a kiemelt bajnokságban szerepelni – mondta el lapunknak
Simon Zoltán vezetőedző.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!