Sport 2023. szeptember 12. 16:00

Sikert, sikerre halmoztak a birkózók

Sikert, sikerre halmoztak a birkózók
Szeptember 9-én, szombaton, Kiskunhalason a 6-10 évesek mutathatták meg oroszlánkörmeiket, itt még a lányok a fiúk között versenyezhettek. Aranyérmet ketten tudtak szerezni: Nagy Noémi és Bárány-Almási Ádám. Ezüstérmesek: Kotroczó Csenge és Sárkány Dominik. Bronzérmesek: Dobák Luca, Nagy Nóra, Bakó Dáriusz, Bódi Bence és Bódi Milán – mondta el lapunknak Szabó József edző.



Szeptember 10-én, vasárnap ugyanitt zajlott a Veterán Országos Bajnokság, ahol félegyházi színekben versenyzett Biblia Róbert nevelőedzője, a szászrégeni Peres Miklós és barátja, Podar Cosmin Horatiu is. Előbbi ezüst-, utóbbi aranyéremmel térhetett haza.



Az U14-es korosztály legjobbjai a lengyelországi Kielcében mérettették meg magukat. Közülük többen esélyesek a jövő évi serdülő válogatottságra, ennek megfelelően rendkívül sikeresen szerepeltek. Öt versenyző közül mindannyian az első helyen végeztek, általában 4-5 győzelmet aratva. Itt mintegy 300 versenyző küzdött. Győztesek: Bárány-Almási Bianka, Hideg Balázs, Nagy Hunor, Nagy Máté  és 
Tapodi Norbert.

A korondiakkal és egy szegedi fiúval kiegészülve közös csapattal vettek részt, közülük aranyérmesek: Barabás-Ágoston Anna, Fülöp Kristóf, Nagy Tamás, Moldován Vencel és Virágh Bekény. Bronzérmes: Tófalvi Tamás, ötödik: Nagy Tibor.

Csapatban a harmadik helyet sikerült megszerezni, a 26 klub közül.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!