Sport 2023. szeptember 12. 18:00

Szerdán rendezik a vármegyei kupa második körét

Szerdán rendezik a vármegyei kupa második körét
Szeptember 13-án, szerda délután rendezik meg a vármegyei kupa második körét. Ebben a fordulóban már a vármegyei első osztályú csapatok is becsatlakoznak a küzdelmekbe.

Mivel a kiírás értelmében az első osztályú csapatok ebben a fordulóban elkerülik egymást, így mindegyik gárda alsóbb osztályú ellenfelet kapott, és ennek következtében értelemszerűen idegenben kezd. A mérkőzéseket egységesen 16 óra 30 perckor kezdik. Amennyiben egy találkozó a rendes játékidőben döntetlenre végződik, büntetőrúgások döntenek arról, hogy ki jut tovább a harmadik fordulóba. A vármegyei igazgatóság továbbra is területi alapon osztotta be a csapatokat, hogy a szerdai fordulóban minél kevesebbet kelljen utazniuk a feleknek. Ennek megfelelően ezúttal is megannyi szomszédvári derbit tartalmaz a kínálat, ezek közül kiemelkedik a Balotaszállás – Kunfehértó derbi, amelyen mind a két fél száz százalékig oda fogja tenni magát. Az ugyanakkor nem biztos, hogy mindenki száz százalékig oda fogja tenni magát, hiszen nem mindenki tud a szerdai napon teljes csapattal kiállni, sőt, néhol az sem százszázalék, hogy egyáltalán bármilyen csapattal ki tud az egyik fél állni, így aztán mielőtt a szurkolók bármelyik mérkőzésre elindulnának, érdemes előtte tájékozódni, hogy biztosan lejátsszák-e azt a találkozót. Balotaszállásán ugyanakkor biztosan nem kell érdeklődni, a két fél alig várja a kezdőrúgást, de Szeremlén is készülnek, ahol a tavaly a harmadosztályban bajnok Dunagyöngye SK a másodosztályú bajnok Borotát fogadja – számolt be a megyei hírportál.

– Örülünk, hogy a tavalyi vármegye kettes bajnokot sodorta az utunkba a sorsolás szeszélye –  jelentette ki a szeremlei szakvezető, Szombati József. – Jól ismerem a Borotát. Meggyőződésem, hogy amennyiben mi teljes csapattal tudunk kiállni – arról ugyanis nem szabad megfeledkezni, hogy ez ugyebár már szerdai forduló lesz, tehát szinte csak az utolsó pillanatban derül ki, ki ér rá, ki nem – akkor nyílt lesz lesz a továbbjutás kérdése. Másodosztályú bajnokcsapat ide vagy oda: nem adjuk olcsón a bőrünket. 

A párosítás:

Solti FC (II.) – Akasztó FC (I.)
Izsáki SSE (III.) – Harta SE (I.)
Fülöpszállási SE (III.) – Apostag KSE (II.)
Kerekegyházi SE (II.) – Kiskunfélegyháza (I.),
Tiszaug KSE (III.) – Lajosmizsei VLC (I.)
Ágasegyháza SE (III.) – Kecskeméti LC (I.)
Jakabszállás KSE (III.) – SC Hírös-Ép (I.)
Katonatelepi SE (III.) – Nyárlőrinci LSC (II.)
Kunszállás SE (II.) – Lakiteleki TE (II.)
Csólyospálos (II.) – Kiskőrösi LC (I.)
Kiskunmajsa FC (II.) – Kecel FC (I.)
Bócsai BL SE (III.) – Soltvadkerti TE Soltút (I.)
Balotaszállás FC (III.) – Kunfehértó KSE (III.)
Dusnok KSE (II.) – Bajai LC (I.)
Érsekcsanádi KSKE (II.) – Anda Kalocsa FC (I.)
Dunapataji KSE (III.) – Uszód KSE (III.)
Császártöltés EFSK (III.) – Főnix SE Foktő (II.)
Szakmári KSE (III.) – Nemesnádudvari KSE (II.)
Katymári FC (III.) – Jánoshalmi FC (I.)
Kenderes SE (III.) – Kunbajai SE (I.)
Madarasi SE (III.) – Bácsalmási PVSE (I.)
Dunagyöngye SK (III.) – Borotai SE (II.)
Kisszállási SC – Garai KSE (III.) V. M.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!