Helyi hírek 2014. december 6. 12:40

Ünnepváró családi kézműveskedés a könyvtárban

Képgaléria
Ünnepváró családi kézműveskedés a könyvtárban
Tétény jóízűen megevett egy almát, a másikat éjjeli lámpának szánta

Kézműveskedésre, könyvvásárra, adománygyűjtésre és színházasdira várták a gyerekeket és a felnőtteket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár emeleti- és rendezvénytermébe, hogy a szombat délelőtti program végén mindannyian találkozzanak a Mikulással.

Marcsi néni vezényletével narancsból vagy almából illatos mécsestartók készültek, és rögtön beleegyezett, ha valamelyik alkotó szívesen beleharapott volna a gyümölcsbe. Tétény (6,5) az első almát megette, a másodikat asztali, éjjeli lámpának szánta. A lámpaernyő elkészítéséhez segítséget kapott, ahogy a másik munkaasztalnál szorgoskodó gyerekeknek a fenyő- és tujaágak ünnepi ajtódísszé alakításához is tanácsra volt szükségük.

Lívia (10) két papírfenyőt vágott ki, feldíszítette, és a kettőt összeillesztve kész karácsonyfát kapott, ami majd felkerül otthon, az igazira.

Gergő (6) sárga-kék-piros csillagokat, hópelyheket és rénszarvast ragasztott a kivágott fenyőfára, majd 3D-vé alakította.

A könyvtár által szervezett délelőtti program – akár a családok, akár gyerekek számára – kellemes és hasznos kikapcsolódásnak bizonyult.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!