Egészségügy 2023. szeptember 16. 08:00

Már jelölhetjük kedvenc orvosunkat a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra

Már jelölhetjük kedvenc orvosunkat a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra
2017-ben, a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, amelyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

Jelölés

A szeptember 16-ától november 16-áig terjedő időszak alatt bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra elektronikus jelölőlap segítségével. A jelölés mellé csatolni kell egy rövid indoklást vagy személyes történetet, amiért orvosát szeretné jelölni a díjra.

Szavazás

2024. február 19. – március 19.

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye.

A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia:
– szavazó neve, e-mail címe,
– a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából.

A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet.



Eredményhirdetés


A díjátadó gálát 2024. április 18-án, Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián tartják.

Közönségdíjak

Orvosi-díj


A jelölt orvosok részére 7 közönségdíjat és két különdíjat adnak át. A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönségdíjas orvosát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben. A díjak értéke egyenként 500 eter forint.

Közönségdíjak – A közönség jelölései és szavazatai alapján

  • 2 orvos Budapestről
  • 1 orvos Észak-Magyarországról (Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye)
  • 1 orvos Északkelet-Magyarországról (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar vármegye)
  • 1 orvos Délkelet- és Közép-Magyarországról (Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun vármegye, Pest vármegye)
  • 1 orvos Északnyugat-Magyarországról (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Fejér, Veszprém vármegye)
  • 1 orvos Délnyugat-Magyarországról (Zala-, Somogy, Tolna, Baranya vármegye)


A zsűri döntése alapján különdíjakat is kiosztanak



Goodwill Pharma különdíj

Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni. Tette mindezt tudatosan, de olykor még tudat alatt is ezzel is elősegítve Magyarország „szellemi életben történő terjeszkedését”.

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek: munkássága a hazai orvos szakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja.



Goodwill Pharma Életműdíj

Az Életműdíjat minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!