Sport 2023. szeptember 25. 10:00

Könyvtársarok – Új programok a Hattyúházban

Könyvtársarok – Új programok a Hattyúházban
A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban nyáron az óvodások az angollal, ősztől pedig egy másik, népszerű germán nyelvvel, a némettel ismerkedhetnek meg. A közös mondókázás, éneklés, egyszerű mondatok gyakorlása során a kicsik könnyen elsajátíthatják a nyelv alapjait.



A szerda délutánonként 16.45-től kezdődő foglalkozásokon külső szemlélőként jelen lehetnek a szülők is, hogy a kisgyermek biztonságban érezze magát. Bővebb információkat kérhetnek Jankovszki Sárától, a Móra Ferenc Gimnázium nyelvtanárától a 70/452-0593-as telefonszámon.



Hosszú hónapok után újraindul a Könyvek Klubja, amelyet olyan könyvmolyoknak ajánljanak, akik igénylik, hogy az olvasmányélményeiket megvitathassák másokkal. Az olvasókört dr. Szabó Imre filozófus vezeti, akivel szeptember 26-án, kedden 16.45-kor találkozhatnak. Ekkor Roald Dahl Szuperpempő, illetve William és Mary című elbeszéléseiről beszélgetnek. Az olvasmányok megtalálhatóak a könyvtárban, a fénymásolatokat kérjék az intézmény információs pultjánál.



A középiskolásokat várják az újra megnyitott Internet–Médiatár–Ifjúsági sarok részbe, ahol a tanulás mellett a kikapcsolódásra is nyílik lehetőség. A 4 asztali gépen a fiatalok elkészíthetik az iskolában feladatul kapott házi dolgozatot vagy power point bemutatót, majd azt ki is tudják nyomtattatni. A számukra vásárolt ifjúsági regényeket, ajándékba kapott képregényeket olvashatják, kölcsönözhetik. Lazulásként társasjátékozhatnak, színezhetnek vagy okostévét nézhetnek.

                                            

Kövessen minket a Facebookon is!