Program 2023. szeptember 21. 10:00

Októbertől újra Felszínrehozó Alkotó Női Kör

Októbertől újra Felszínrehozó Alkotó Női Kör
Idén februárban indult útjára a Felszínrehozó Alkotó Női Kör első sorozata, ami Tarjányi Xénia művésztanár nevéhez fűződik. A nagy sikerre való tekintettel októberben újra várja az alkotni szeretőket és vágyókat.

Voltak, akik végig ott voltak, de olyanok is, akik egy-egy alkalommal vettek részt a foglalkozásokon – tudtuk meg Tarjányi Xénia művésztanártól. Hozzátette: igyekezett úgy összeállítani a programot, hogy kézügyességtől függetlenül bárki be tudjon csatlakozni, rajztudás nélkül tudja élvezni a foglalkozást. A célja az volt akkor is és most is, hogy a hölgyek ki tudjanak szakadni a hétköznapokból, és engedjék meg maguknak, hogy csak az alkotásra koncentráljanak.

– Korosztálytól függetlenül, vagyis a 16 évestől a nyugdíjas korosztályig érkeznek érdeklődők, sokféle élethelyzettel találkozom. Amiben segíthetek, az az, hogy hogyan élhet a mindennapokban kiegyensúlyozottan és  hogyan találja meg a belső egyensúlyt az alkotás folyamatában. Az alkotás iránti vágy, hogy valami pluszt vigyünk az életbe, ez mindannyiunkban egy közös szál. A közös alkotás azért is jó, mert egyedül talán korábban feladnád a munkát, míg itt rácsodálkoznak egymás alkotására, biztatják a másikat a folytatásra és így sikerül a legtöbbször mindenkinek a legjobbat kihozni magából – mondta Xénia.



Az őszi kör első alkalma október 7-én, szombaton lesz, akvarell témában folyik majd a munka 14 és 17:30 között. Ennek során, inspiráció alapján, két A/4-es képet készítenek a megjelentek. A művek egyénre szabottak lesznek, mindenki a saját lelkének lenyomatát készítheti el.

További időpontokról megtudtuk, hogy november 11-én mandalafestésre, december 9-én pedig scrabook készítésre várja Xénia a hölgyeket. Utóbbiról elmondta, hogy egy album, amit vegyes technikával készítenek el, akkor már adventi témában.

További információ kérhető: [email protected] címen.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!