Sport 2023. szeptember 23. 12:00

Út az ismeretlenbe

Út az ismeretlenbe
Ópusztaszeren, szeptember 16-án és 17-én szervezte meg a Magyar Íjász Szövetség a távcéllövő Nemzeti és Országos Bajnokságot. Mivel ezek a műfajok a Turul Koppány Íjászaitól távol állnak, ezért az indulók száma is szerény volt részünkről. Két ember vállalta a megmérettetést és utaztak el a versenyre.

Fekete Boglárka, aki a korosztálya szinte összes címét korábban már begyűjtötte (VB, EB, OB) ezért a kis motivációhiányos idő után 2022-ben újult erővel csatlakozott a Koppányokhoz. Bogika akkor csigás íjjal próbálkozott. Pár hónap közös munka után sokat fejlődött, de kisebb ráhatással győzött a hagyomány. Visszatért a vadászíjához. Bogika egy kiegyensúlyozott, intelligens, céltudatos ifjú hölgy, akinek tervei vannak a sportban és az életben. Célkitűzése az íjászatban ismét a legjobbak közé tartozni és a Mesteríjász minősítési cím megszerzése. Ennek a célnak nagyon nehéz feltételei vannak, de ismerve őt, meg fog küzdeni érte. Első lépés a távcéllövő OB volt.



A szép környezetben, jó társaságban megszervezett verseny csak segítette a cél elérését. Eredménylapját áttekintve is megállapíthatom, hogy bravúros ügyességgel vette az akadályokat, hiszen 140 méteren célt találni nem kis kihívás, tapasztalatból mondom.
Több felnőtt bajnokot is maga mögé utasítva a Vadászíj Ifjúsági Lány kategóriában 281 ponttal az első helyen végzett. Így országos bajnoki címet szerzett, valamint első osztályú íjász minősítést ért el, ami fontosabb volt ez esetben, mint a helyezés száma. Eredményét figyelembe véve nem kis teljesítmény, hogy az összesített női mezőnyben is a 3. lett. Ezúton is gratulálok és a céljai eléréséhez további sok közös munkánk lesz, de megcsináljuk.



Bogika erőn felüli szülői támogatást kap, sok időt, energiát és pénzt áldoznak íjászútjára. Netán valaki a cikket olvasva, indíttatást érezne arra, hogy az íjcsere tervét támogassa, segítse, az hatalmas segítség lenne az egyesületnek és a Fekete családnak is. Örömmel vennénk, ha az egyesület tulajdonába valaki felvállalna egy ilyen íj megvételét, amíg Bogika az íjjal versenyezne, addig használná, majd később átadná az egyesület a következő tehetségnek. Egy ilyen íj 180 ezer forint, plusz hozzá a vesszők. Várjuk azt a szponzort, aki ebben segíteni tud. Előre is köszönjük!



A férfiak közt Balanyi Sándor vállalta az ismeretlen út megtételét. Sanyinak sincs szégyellni valója, hiszen a felnőtt férfiak közt bejutott a döntőbe, ahol végül a 6. helyet szerezte meg.

Mindkettőjüknek gratulálok az elért eredményhez és köszönöm a fáradtságukat, hiszen ezzel is öregbítették Kiskunfélegyháza város és a Turul Koppány IHSE hírnevét!


Dinnyés Gyula
Koppány íjász

Kiskunfélegyháza
                   

Kövessen minket a Facebookon is!