Sport 2023. szeptember 22. 19:00

Elkezdődött városunkban a birkózó diákolimpia

Képgaléria
Elkezdődött városunkban a birkózó diákolimpia
A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezi meg városunkban a diák I-es, vagyis az U13-as korosztály kötöttfogású diákolimpia országos döntőjét szeptember 22-én és 23-án. Az eseményt a városi sportcsarnokban tartják, ahol 128 versenyző méretteti meg magát. Pénteken a fiúk, szombaton lányok versenyeznek.

A pénteki nyitórendezvényen részt vett Csányi József polgármester, dr. Hegedűs Csaba, az 1972-es müncheni olimpia aranyérmese, dr. Réczi László olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó, az 1977-es év világbajnoka, Besze László, a kiskunfélegyházi birkózóélet egykori kiemelkedő edzője, Makula Tamás versenybíró, Szabó József, Kelemen András, Molnos Norbert és Polyák Dániel a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület képviseletében, valamint Szamosi Endre sportreferens.

Csányi József kösztőbeszédében példaként megemlítette dr. Réczi László és dr. Hegedűs Csaba életútját, akik néhány évtizeddel korábban a világ legjobbjai voltak a sportágukban. A polgármester rajtuk keresztül szerette volna szemléltetni, a kitartó és fáradságos munkának eredménye van, amit remél, hogy minél több fiatal átélhet. Tisztességes mérkőzéseket és jó szórakozást kívánt a gyerekeknek és kísérőiknek.

Tőle dr. Hegedűs Csaba vette át a szót, aki személyes történetén keresztül kihangsúlyozta, az elhatározás és a kellő magabiztosság sikerre viheti a sportolót.

Végezetül Hideg János László, az esemény konferálója az alábbi szavakkal kívánt sikeres eredményeket a gyerekeknek: – Most is a legjobbak vannak itt, akik vállalkoztak arra, hogy számot adjanak tudásukról, felkészültségükről, küzdeni akarásukról. Azok, aki a 2023-as év diákolimpiai bajnokai szeretnének lenni kötöttfogásban. De, ne felejtsétek el sosem Risztov Éva olimpikonunk szavait: „Bármennyit edzhetsz, bármennyit csinálhatsz, hogyha a szíved nem kellően erős hozzá, nincs egy hatalmas szíved, egy hatalmas küzdő szellemed, ami alapvetően nem tanulható, akkor sosem lesz belőled élsportoló.”

Szombaton az U11, U13 és az U15-ös lány kategóriában versenyzek az indulók.

V. B.
          

Kövessen minket a Facebookon is!