Sport 2023. szeptember 24. 14:00

Kitűnő játékkal, biztos győzelem az Akasztó ellen

Kitűnő játékkal, biztos győzelem az Akasztó ellen
A hetedik fordulót bonyolították le a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, de a csapatunknak még csak ez volt az ötödik mérkőzése. Hazai pályán az Akasztó gárdáját fogadtuk.

A vendégcsapat a vártnak megfelelően szerepelt eddig a bajnokságban, mert a találkozó előtt három alkalommal nyertek, háromszor pedig vereséget szenvedtek, így a középmezőnyben álltak a tabellán. A mostani mérkőzésnek egyértelműen a Kiskunfélegyháza volt a nagy esélyese. Azt is lehet mondani, hogy ebben a bajnokságban talán most játszottak a legjobban a fiúk. Nagy kedvvel és nem mellékesen eredményesen. Az Akasztó ezúttal nem tudta azt a játékot produkálni, mint amit szeretett volna, bár nekik is adódtak helyzeteik. Az első gól az első félidő közepén született, amikor is Oroszi Dánielt felvágták a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt maga a sértett végezte el, megszerezve ezzel csapata első gólját, 1 – 0. A második találatban is jelentős szerepet játszott Oroszi. A 39. percben jobb oldalon robogott el, az alapvonaltól visszagurított és a nagy lendülettel, jókor érkező Szabó Dávid közelről, mintegy hét méterről, a hálóba vágta a labdát, 2 – 0. A második játékrészben tovább tudta növelni előnyét a Kiskunfélegyháza. A 70. percben egy kapu előtti kavarodás után Németh Zsolt kapott sárga lapot, és még közvetett szabadrúgás is járt a tizenhatoson belülről csapatunk számára. Mivel közvetlenül nem lehetett kapura lőni, Erős Gergőnek gurították le a labdát, akinek lövése a lábak között utat talált a kapuba, 3 – 0.

A csapat nemcsak eredményesen, de tetszetősen is játszott, és sokkal jobb volt az Akasztónál. Úgy tűnik, hogy az új játékosok is jól beilleszkedtek már a csapatba. Molnár Edvárd például rengeteget futva kitűnően játszik, és szinte minden mérkőzésen kiemelkedő teljesítményt nyújt. Némedi Norbert vezetőedző most egy új felállással próbálkozik, ami úgy tűnik, hogy be fog válni. Szűcs Dominiket a középpályáról hátra vitte a védelembe, ahol jól megállta a helyét. Így gyakorlatilag három védővel védekeztek. Természetesen, ha lehetősége volt rá, akkor Szűcs is előre mehetett, és segíthette a középpályásokat.

A legközelebbi mérkőzés szeptember 30-án, szombaton lesz, amikor is csapatunk Kecskemétre utazik, és az SC Hírös-ÉP Egyesület lesz az ellenfele. A találkozó 16 órakor kezdődik a Műkertvárosi Sportcentrumban.

Kiskunfélegyháza – Akasztó FC: 3 – 0 (2 – 0)

Kiskunfélegyháza, vezette: Béleczki László (Fülöp József, Juhász Dóra)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén, Szűcs, Magony (Kőrös 70.), Oroszi (Nagy D. 70.), Nagy V., Szabó D. (Erős 61.), Urbán, Szabó P., Huszka (Budai 61.), Molnár (Ábel 70.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Akasztó: Németh Zs. – Sendula, Herczeg, Doszpod (Varga M. 70.), Kerekes, Szabó Zs., Nagy A. (Torgyik 87.), Vincze, Makó, Tóth Á., Bányai (Bajusz 46.). Vezetőedző: Szrenkó István.

Gólszerző: Oroszi a 21., Szabó D. a 39., Erős a 70. percben.
Sárga lap: Magony 30., Szabó D. 54. ill. Sendula 12., Bányai 18., Doszpod 54., Kerekes 65., Németh Zs. 70. perc.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!