Program 2023. szeptember 28. 18:00

Ősszel se hagyja ki a Volánbusz nosztalgiajáratait!

Ősszel se hagyja ki a Volánbusz nosztalgiajáratait!
Az Ikarus-rajongók találkozójától a hatvani nosztalgia-telephelyig, a szolnoki RepTártól a vácrátóti arborétumig és a veresegyházi medveparkig számos eseményre, illetve helyszínre látogathatnak el az érdeklődők retró járműveinkkel szeptember-októberben.

A Volánbusz az őszi szezonban a következő nosztalgiajáratokkal várja az érdeklődőket:

Szeptember 30. – október 1.: Nosztalgiajárat az V. Ferihegyi Ikarus Találkozó
A társaság tíz retró járművel vesz részt az Ikarus-rajongók találkozóján. Nosztalgiaflottájuk szinte teljes egészében felsorakozik, jelen lesz az Ikarus 30, 55, 66, 266, 415, 556, E94G és E99 is. A retró buszok nosztalgiaköröket rónak az Aeropark és a Ferihegy 1-es terminálja között. Érkezzen stílszerűen az eseményre Ikarus 55 LUX-szal! Autóbuszaik mindkét nap Budapest, Népliget 12-es kocsiállása és az Aeropark között is közlekednek, az alábbiak szerint:

Budapest, Népliget–Aeropark: 9:00, 10:00, 11:00, 13:30, 14:30,

Aeropark–Budapest, Népliget: 13:00, 14:00, 17:30, 18:00.

Árak: az ingajáratokra elővételben online lehet jegyet váltani, irányonként 2500 Ft-ért, az Ikarus 556-os emeletes Ikarus alsó szintjére 3000 Ft, a felső szintre 3500 Ft a személyenkénti jegyár.

Bővebb információ: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41510.

Október 7.: Nosztalgiajárat Piroskával (Ikarus 30, borítóképünkön) a vácrátóti arborétumba
Utazás az ikonikus Ikarus 30 típusú, hetven esztendős autóbusszal hazánk legnagyobb botanikus kertjébe, Vácrátótra. Séta a 27 hektáron elterülő, romantikus táji elemekkel tarkított, lenyűgöző fajgazdagságú angolparkban, ahol a kaktusz- és a pozsgásház, valamint a trópusi és a pálmaház növényritkaságait is megcsodálhatják. Az október 7–8-i hétvégén tartják meg a „Földi javak asztalunkon” című családi napot és vásárt, ahol őstermelőktől is lehet vásárolni.

Indulás: 10 órakor, útvonal: Budapest, Stadion–Vácrátót–Budapest, Stadion

Ár: 4900 Ft

A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a botanikuskert.hu-n található bővebb információ.

Október 14.: Túra Farossal (Ikarus 66) a Volánbusz hatvani nosztalgia-telephelyére
A Volánbusz értékmentési programjának központjaként szolgáló hatvani Volán-telepet keresik fel, amely az Ikarus 200-as és 400-as buszcsalád számos darabjának nyújt bemutatóhelyet. Más különlegességek is megtekinthetők itt, pl. az Ikarus 630 múzeumbusz, az Ikarus 955 és NABI Sirius buszok, továbbá számos ZiL, IFA, Robur és Tatra tehergépjármű, Żuk kisteherautó, illetve Dutra traktor. A nap fénypontjaként a Mávaut Ikarus 556 emeletes autóbusszal tesznek Hatvan környékén egy élménygazdag nosztalgiakört.

Indulás: 13 órakor, útvonal: Újpest-vk.–Hatvan Volán-telep–Újpest-vk.

Ár: 5900 Ft

Bővebb információ: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41496.

Október 21.: Nosztalgiajárat a veresegyházi medveotthonba Piroskával (Ikarus 30)
Közép-Európa egyetlen medveotthonában más állatok – például madarak, illetve farkasok, oroszlánok és egyéb emlősök – is élnek, de a fő attrakciót természetesen a mézet majszoló macik jelentik. Békés dörmögésükre mi mással lehetne jobban ráhangolódni, mint a Volánbusz nosztalgiaflotta korelnöke, az Ikarus 30 típusú autóbusz Csepel-motorjának brummogásával? A parkon belül a látogatók 1500 Ft-os díj ellenében kipróbálhatják a muzeális jellegű bányamozdonyokat. Az egyedülálló, kifejezetten bányavasúti tematikát bemutató kisvasút a medveotthon 11 hektáros területén kap helyet. Az 1500 méteres erdei körpályán áthaladnak egy látványos bányavágaton is.

Indulás: 11 órakor, útvonal: Budapest, Stadion–Veresegyház medveotthon–Budapest, Stadion

Ár: 4900 Ft.

A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a medveotthon.hu-n található bővebb információ.



Október 28.: Látogatás Farossal (Ikarus 66) a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba
A RepTár Szolnok repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4500 négyzetméter fedett kiállítóterével és mintegy 60 ezer négyzetméter alapterületével már mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum nem egy repülőgép-emlékpark, a nyugdíjazott és restaurált gépek mellett több interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár emellett tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett bárkinek remek kikapcsolódást kínál. A kiállított repülőszerkezeteken túl – amelyek közül többnek a botkormánya mögé is beülhetnek – megannyi érdekesség várja a látogatót: hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét.

Indulás: 9 órakor, útvonal: Budapest, Népliget–RepTár Szolnoki Repülőmúzeum–Budapest, Népliget

Ár: 8900 Ft

A szolgáltatás díja a belépők árát nem tartalmazza, ez utóbbiakról a reptar.hu-n található bővebb információ.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!