Mezőgazdaság 2023. szeptember 29. 16:00

Bács-Kiskunban is folytatódik a földértékesítési program

Bács-Kiskunban is folytatódik a földértékesítési program
Bács-Kiskun vármegyében 10 településen, 19 helyrajzi számon mintegy 650 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz október 24-én és október 26-án, az árverések második ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

A kormány által 2015-ben meghirdetett "Földet a gazdáknak!" program folytatásaként, országosan újabb mintegy 14 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz. A szántó, rét, legelő művelési ágú területek mellett meghirdették a vegyes művelési ágú földrészleteket is. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése szeptember 15-étől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

Az árverések lebonyolítására országosan október 16. és október 31. között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Bács-Kiskun vármegyében – Kecskemét, Kerekegyháza, Kiskunmajsa, Pálmonostora, Petőfiszállás, Tiszakécske, Borota, Hajós, Mátételke és Nemesnádudvar közigazgatási területén –  mintegy 650 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árverések második ütemét a vármegyében október 24-én, kedden és október 26-án, csütörtökön 9 órai kezdettel a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal épületénél, a 6000 Kecskemét, Halasi út 34. (2. emeleti tárgyaló) szám alatt rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon, tehát október 20-án és október 25-én, 8 és 12 óra között a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztályon, a 6000 Kecskemét, Fecske utca 25. (ügyfélfogadó) szám alatt lehet.

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket itt olvashatja.
               

Kövessen minket a Facebookon is!