Helyi hírek 2023. október 1. 11:00

Mezőgazdaság, gasztronómia, sport: régiós kedvenc a Mezgé Piknik

Képgaléria
Mezőgazdaság, gasztronómia, sport: régiós kedvenc a Mezgé Piknik
Kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Déli ASzC Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Csongrádi úti tangazdaságága szeptember 30-án, szombaton a Mezgé Pikniken.

Az esemény az elmúlt évek alatt regionálisan, sőt, országosan is ismertté vált, köszönhetően az esemény részprogramjainak sokszínűsége miatt is. A szervező intézmény folyamatosan befogad új javaslatokat, amelyeket az iskola szellemiségének megfelelően átformál, és az eseménybe illeszt. Így lehetséges az, hogy egy alapvetően mezőgazdasági rendezvényen futóversenyt is szerveztek, már második alkalommal. A versenyre más városokból is érkeztek részvevők, hiszen kiterjesztették az érdeklődők körét a távok növelésével. Az 1,3 km mellett 5 és 10 kilométeres távon is megmérethettek a versenyzők. Természetesen a gyerekekre is gondoltak most is: 200 méteren futottak a legkisebbek. A nagy távok homok, gyep, fű, aszfalt, tarló elegyéből álltak össze, amelyek próbára tették a futókat, cserébe viszont jó időben, jó levegőn, állatok mellett futhattak. Rózsa Pál, az intézmény igazgatója is a futóverseny részese volt, ő az 5 kilométeres távon versenyzett.

Rendkívül népszerű a mezőgazdasági gépek mustrája, felvonulása, idéntől pedig már traktoros ügyességi versenyt is végigszurkolt a közönség. A kutyák szerelmeseit is évek óta megszólítják: kutyaszépségverseny és magyar kutyafajták bemutatója is méltán népszerű programelem a tangazdaságban. Ilyenkor az istállók is művészeti alkotások bemutatóterme lesz, hiszen az előzőekben meghirdetett rajzpályázat ifjú alkotóinak tárlatát lehet megtekinteni ott. A tangazdaság állatait is megismerhették a részvevők, minden órában állatbemutatókkal várták a család minden tagját.

Mindezek mellett kézműves vásár, gasztropiac, lovaskocsikázás, állatsimogató, csillámtetoválás, íjászat, huszártábor és szürkemarha pörkölt is várt a megjelent családokra. 

A rajzpályázat és a futóverseny eredményeiről később beszámolunk.

Z. A. 
            

Kövessen minket a Facebookon is!