Program 2023. október 2. 14:00

Kultúrsarok – Őszi virágkavalkád

Kultúrsarok – Őszi virágkavalkád
Október 14-én, szombaton 8 és 12 óra között színpompás vásárrá változik a Petőfi- és a Béke-tér területe, ahol a Móra Ferenc Művelődési Központ idén is megrendezi az Őszi virágünnep programot.

Sokszínű választék, nyüzsgő forgatag, igazi őszi hangulat – ezekkel a jelzőkkel tudnánk legjobban körülírni városunk egyik legnagyobb októberi rendezvényét, az Őszi virágünnepet. Az esemény középpontjában idén is a vásár áll, ahol az érdeklődők helyi- és kistérségi kereskedők dísznövényeit és kézműves termékeit nézhetik, illetve vásárolhatják meg. A széles választékban mindenki megtalálhatja kedvenc őszi virágát, dísznövényét, válogathat a textilből, bőrből és kerámiából készült termékek és házilag készített finomságok között. Az októberi hónap különlegességeként a vásárban különböző dísztökök megvásárlására is lesz lehetőség.

A vásár mellett, annak szellemében, fotókiállítás nyílik a XIII. Virágos Félegyházáért mozgalom résztvevőinek kertjeiből. A Virágos Félegyházáért kezdeményezés célja, hogy bemutassa a városban fellelhető legszebb kerteket, zöldfelületeket, miközben ösztönözze az embereket környezetük szebbé tételére. A kiállítás képei betekintést engednek városunk legszebb udvaraiba, példát mutatva azoknak, akik hasonlóképp szeretnének egy takaros kertet létrehozni.

A rendezvény helyszínét továbbá színesíteni fogja a Móra Ferenc Közművelődési Egyesültet és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár standja, ahol az érdeklődők különféle kiadványokat, könyveket és folyóiratokat tekinthetnek és vásárolhatnak meg. Az Őszi virágünnepről további információ kérhető a 76/466-843-as telefonszámon.
             

Kövessen minket a Facebookon is!