Program 2023. október 6. 15:00

Könyvtársarok – Holland szerzők művei

Könyvtársarok – Holland szerzők művei
Szeptember 28-a és október 1-je között rendezték meg a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amelynek díszvendége Hollandia volt. A két ország kulturális kötődése a 16. századig nyúlik vissza: az első hazánkban kapható könyvek közül sok holland nyomdából származik. A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban holland szerzők művei közül válogattunk.



Katinka, Annet Huizing Hogyan írtam véletlenül egy könyvet? című regényének főszereplője, írói álmokat dédelget. A szomszédban írónő lakik, aki tanácsokkal látja el. A kislány igyekszik megfogadni a javaslatokat. Történetének írásához saját élményeit használja fel, így ismerjük meg családja problémáit. A komoly mű az írni vágyó általános iskolások számára könnyen emészthető elméleti hátteret is nyújt.



Középiskolásoknak szól Mel Wallis de Vries többszörösen díjnyertes krimisorozatának újabb kötete, a Csapda. Egy osztály Vlieland szigetére utazik, ám a kirándulás vészterhesen kezdődik: a diákok és tanáraik hajóját viharos szél dobálja. Miután sikerül kikötniük, minden adott, hogy a fiatalok néhány napig jól érezzék magukat, de az első éjszaka tragédiába torkollik.


Tommy Wieringa 14. munkája egy realisztikus, édes-bús történet egy kis kelet-holland falu mindennapjairól. A szereplőkön csak Szent Rita, a reménytelen ügyek védőszentje segíthetne, mert ők az önsajnálatba merülve nem képesek túllépni a helyzetükön. A depresszió helyett a regény lapjait a finom humor és a melankólia járja át.
               

Kövessen minket a Facebookon is!