Program 2023. október 4. 10:00

Ismét megrendezik Kiskunfélegyházán a makettkiállítást

Ismét megrendezik Kiskunfélegyházán a makettkiállítást
Nyolcadik alkalommal rendezik meg városunkban a Kiskunfélegyházi Makettkiállítás és Látványmakettezés nevű bemutatót. Az október 7-8-án szervezett programnak ezúttal is a Móra Ferenc Művelődési Központ ad helyet, ahol a makettek mellet hagyományőrző II. világháborús ruhákat és fegyvereket is meg lehet majd tekinteni. Emellett idén LEGO-építményekkel is készülnek a szervezők. A részletekről Katona István, a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör vezetője számolt be.

Borítókép: Fantoly Márton

– A makettkiállítás és a látványmakettezés mellett a megszokott módon megtekinthetők lesznek egyedi vasútmodellek és a hagyományőrző kiállítás, illetve újdonságként készülünk LEGO-bemutatóval is. Körülbelül 30 kiállítóra számítunk az ország különböző részeiről. A teljesség igénye nélkül: Mosonmagyaróvár, Budapest, Szolnok, Miskolc, Hódmezővásárhelyről várunk szakembereket.

Szokásunkhoz híven a legtöbb makettező a helyszínen építeni és festeni is fog. Azért fontos számunkra hogy ezt is bemutassuk, hiszen aki nincs benne ebben a világban, hátha kedvet kap hozzá és esetleg csatlakozik a klubunkhoz. Arra biztatjuk a látogatókat, nyugodtan kérdezzen a kiállítóktól, időzzenek el egy-egy asztalnál.



Szolnokról érkezik egy hagyományőrző csapat, akik II. világháborús egyenruhákkal, felszerelésekkel, fegyverekkel járulnak hozzá a rendezvény sikeréhez. Az érdeklődők testközelből – akár kézükbe véve – ismerkedhetnek meg a régmúlt kor eszközeivel, ruháival. Emellett a megszokott vasútmodellek is megtekinthetők lesznek, de készülünk egy más vonallal is, ami a LEGO-k világát fogja bemutatni. Az elmúlt években bemutattunk már néhány LEGO-építmény, azonban idén sokkal komolyabb vonalat fogunk képviselni.

Szeretném megemlíteni Szűcs Dániel nevét is, aki egy vágott videót készített az előző kiállítások anyagaiból, ezzel is kedvet hozva a kiállítás megtekintéséhez. Várunk mindenkit szeretettel erre a kétnapos eseményre, ami természetesen most is ingyenes lesz – tette hozzá a szakkörvezető.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!