• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Hatalmas az érdeklődés a kiskunfélegyházi erőemelő világbajnokság iránt
Sport 2023. október 6. 19:00

Hatalmas az érdeklődés a kiskunfélegyházi erőemelő világbajnokság iránt

Hatalmas az érdeklődés a kiskunfélegyházi erőemelő világbajnokság iránt
Október 9. és 15. között az erőemelők fővárosa lesz Kiskunfélegyháza, ugyanis a Bács-Kiskun vármegyei település sportcsarnokában rendezik meg az idei GPC Powerlifting világbajnokságot. A rangos eseményre 30 országból 917 nevezés érkezett – ebből 391 magyar –, és 744-en mérettetik meg magukat. A különbözetet az adja, hogy lesznek olyan versenyzők, akik két vagy több számban indulnak el.

Borítókép és továbbiak: illusztráció
Fotó: Fantoly Márton


– Hétfőn 9.30-kor egy ünnepélyes megnyitóval fogunk kezdeni, 10 órakor pedig az erőemeléssel megindul maga a verseny – árulta el Patyi Zoltán, az esemény főszervezője a Prémium Média & Sport Management érdeklődésére.



– Az összes hölgy ekkor méretteti meg magát, valamint az EQ kategóriában az ifi korosztály. Keddtől-csütörtökig szintén az erőemelés lesz a mérvadó, pénteken pedig több számból fog összeállni a program. Szombaton lesz a felhúzás, vasárnap pedig a fekvenyomás – ismertette a programot a főszervező, aki kiemelte, van olyan ország, ahonnan több mint 100 versenyző érkezik, de Portugáliából, Izlandról, Iránból, és Egyiptomból is szép számmal jönnek majd a versenyzők.



Patyi Zoltán örömtelinek nevezte, hogy noha Kiskunfélegyházán kevés a szálláslehetőség, mindenkinek tudtak segíteni, így minden versenyzőnek lesz hol aludnia, a többség Kecskeméten lesz elszállásolva. A hatalmas érdeklődés nem csak a szálláshelyek szempontjából állította nehéz feladat elé a szervezőket, hiszen a közelmúltban újra kellett tervezniük, lévén egy színpad nem lett volna elegendő a verseny lebonyolításához.



– A világbajnokság mindig egy színpadon zajlik, de a jelentkezők száma miatt kettőt kell beállítanunk. Ez hatalmas kihívást jelentett számunkra, főleg úgy, hogy két hete szembesültünk vele, hogy egy színpad nem lesz elég, mert ha minden flottul megy, akkor is leghamarabb hajnali egy órakor ért volna véget a verseny. Úgy éreztem, hogy összeomlik a kártyavár, de szerencsére olyan emberek vannak mellettem, hogy sikerült rövid időn belül megoldani – folytatta Patyi Zoltán, aki kiemelte, a rendezvény ingyenesen lesz látogatható.

Szeretnénk ezt a sportágat minél jobban megismertetni az emberekkel, ezért nem fogunk belépőt szedni, sőt, a parkolás is díjmentes lesz.

A helyszínen lesz egy étterem is, így a versenyzők és a kilátogatók az egész napot el tudják ott tölteni – tette hozzá a főszervező, aki úgy látja, szép számmal születnek majd magyar érmek.



– Magyar részről összességében 40-50 százalékban látom ezt reálisnak. A súlycsoportok nagyon szét vannak bontva, illetve 40 év fölött a korosztályok is, így ez azt is jelenti, hogy lesznek, ahol hét-nyolc versenyző küzd az érmes helyezésekért.

Az éremátadásra a versenyek végeztével kerül sor, Patyi Zoltán számításai szerint 15-én, vasárnap este 7 és 8 óra között.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!