Sport 2023. október 8. 13:00

Elvesztette veretlenségét a vármegyei első osztályú csapatunk

Elvesztette veretlenségét a vármegyei első osztályú csapatunk
A kilencedik fordulóval folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. Kiskunfélegyházára a Jánoshalmi FC gárdája érkezett. A találkozó előtt a hazaiak két meccsel kevesebbet játszva a harmadik helyen álltak, míg a vendégek a nyolcadik helyet foglalták el a tabellán.

Az előző fordulóban mind a két csapat nyert. A Kiskunfélegyháza az SC Hírös-ÉP Egyesületnél bizonyult jobbnak, míg a Jánoshalma a Kunbaját verte meg. Mind a két találkozón csak egy gól esett. A vendégek mindenképpen szerették volna növelni a pontjaik számát, míg a hazaiak abban bíztak, hogy továbbra is megőrzik veretlenségüket. A Kiskunfélegyháza kezdte jobban a találkozót, mert már a 14. percben Oroszi Dániel révén megszerezte a vezetést, 1–0. Ezt követően is a mieink birtokolták többet a labdát, rákényszerítve ellenfelüket a védekezésre. Ebben az időszakban jól játszott a csapat, bár sok gólhelyzet kimaradt, és a kapu előtt lecsorgó labdákat sem tudták értékesíteni a fiúk.

A szünet után nagyot változott a játék képe. Minden bizonnyal fejmosást kaptak a jánoshalmi labdarúgók, mert egészen más játékot mutattak be a második játékrészben. Fentebb tolták a védekezésüket és teljesen rájöttek a csapatunkra. Gyorsítottak a játékukon, és a cserék is jól szálltak be a játékba, akik sokat segítettek abban, hogy meg tudták fordítani az eredményt. Az egyenlítő góljukat Lengyel Szabolcs lőtte szabadrúgásból, 1–1. Úgy találta el a labdát, hogy az a felső kapufáról csapódott a gólvonalon túlra. Védhetetlen lövés volt. Már szinte mindenki elkönyvelte azt, hogy döntetlenre végződik a találkozó, amikor a 88. percben egy eladott labda után Urbán Pál buktatta az egyik jánoshalmi játékost a tizenhatoson belül, és amit a játékvezető könnyű síppal befújt. A megítélt büntetőt Szabó Szabolcs értékesítette 1–2. A hátralévő időben már nem tudott újítani a csapatunk, így maradt az eredmény. A Jánoshalma pedig elvette az eddigi veretlenségünket. A találkozó hosszabbításában Lengyel Szabolcs megkapta második sárga lapját is, majd utána a pirosat.

Sajnálatos módon, a mérkőzés vége felé a jánoshalmi kapu előtt Szabó Péter kapott egy rúgást a bokájára, így nem tudta folytatni a játékot. Időnként szikrázó volt az összecsapás, főleg az első játékrészben, amit nem minden esetben úgy oldott meg a játékvezető, ahogyan azt kellett volna. Igaz, kiosztott öt sárgalapot a félegyháziaknak, négyet pedig a Jánoshalmának, plusz egy a piros lapot is nekik. Ettől függetlenül a szurkolóinkban maradt hiányérzet, mert nem dicsérték meg a játékvezetőt a mérkőzés után.

Kiskunfélegyháza – Jánoshalmi FC: 1 – 2 (1 – 0)

Kiskunfélegyháza, vezette: Baranyai Dávid (Csákó Patrik, Balogh Bence)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén, Szűcs, Magony, Oroszi, Nagy V., Szabó D. (Budai 75.), Ábel (Szabó P. 73.), Kanyó (Nagy D. 75.), Urbán, Molnár (Huszka 63.).
Vezetőedző: Némedi Norbert

Jánoshalma: Lengyel P. – Busa, Stojanovic (Nagy R. 60.), Jesic, Gáspár, Szabó Sz., Romoda (Kisa 60.), Nagy D., Zsoldos, Papp (Suhajda 83.), Lengyel Sz.
Technikai vezető: Sarok Attila

Gólszerző: Oroszi 14., illetve Lengyel Sz. 62., Szabó Sz. 88.

Sárga lap: Ábel 48., Szűcs 61., Nagy V. 62., Urbán 88., Huszka 89., illetve Nagy D. 29., Stojanovic 42., Jesic 48., Gáspár 97.

Kiállítva: Lengyel Sz. a 91. percben.
                

Kövessen minket a Facebookon is!