Sport 2023. október 15. 13:00

Döntetlennel végződött a Félegyháza–Kunbaja mérkőzés

Képgaléria
Döntetlennel végződött a Félegyháza–Kunbaja mérkőzés
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a tabella élén álló Kunbaja a Kiskunfélegyháza otthonába utazott, akik a találkozó előtt a negyedik helyen álltak, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Már csak azért is tűnt úgy, hogy érdekes lesz a mérkőzés, mert kiskunfélegyházi győzelem esetén, egy pontra megközelítették volna a Kunbaját. Az már a találkozó elején kirajzolódott, hogy mind két csapat nagy hangsúlyt helyez a védekezésre. Meg akarták őrizni kapujukat a góltól, és ez sikerült is. A hazaiak hátul többet passzoltak, kivárták azt a lehetőséget, amikor indítani tudták a szélsőket. A vendégek sem meggondolatlanul mentek előre, tudták, hogy milyen csapattal állnak szemben. Talán a stabil védekezéseknek is köszönhető, hogy a kapuk nem kerültek igazán veszélybe. Az első említésre méltó helyzetet a Kiskunfélegyháza dolgozta ki, amikor is Magony László a jobb oldalról adta be a labdát, de Glisic Luka határozottan mozdult ki kapujából, és vetődve övé lett a labda. Az első félidőben jobbára a mezőnyben folyt a játék, más említésre való esemény nem történt.

A második játékrészben élénkebb lett a játék, mind a két csapat szerette volna eldönteni a találkozó sorsát. Az 55. percben Sojic Vukasin a baloldalról indulva a tizenhatos vonalánál vezette a labdát, majd futtából megeresztett egy bombát, de Nagy Szabolcs szögletre tudta ütni a jobb alsó sarokba tartó labdát. Válaszként a másik oldalon Magony baloldali beadása jó helyzetben tatállta Oroszi Dánielt, de az elmúlt évi gólkirály, a kapu fölé fejelt. Sokkal élénkebb lett a játék, nemcsak a mezőnyben, de a kapuk előtt is. A 73. percben Susnjar Ognjen húszméteres lövését Nagy Szabolcs szögletre tenyerelte. A találkozó talán legnagyobb helyzetét a Kiskunfélegyháza hagyta ki, a rendes játékidő utolsó előtti percében. Huszka Milán 25 méteres szabadrúgását a léc alól ütötte szögletre a kunbajai hálóőr.

A két csapat tabellán elfoglalt helye azt a reményt kelthette a szurkolókban, hogy gólokban gazdag, jó mérkőzésre van kilátás. Sajnos nem így történt. Egyik csapat sem tudta feltörni a másik védelmét, és nem tudtak betalálni a kapuba. Az első félidő kimondottan gyenge játékot hozott, a másodikban viszont már voltak szép elemek, megmozdulások. A gólokkal viszont adósak maradtak a játékosok. A találkozó után az egyik hazai szurkoló meg is jegyezte, hogy ez nem az a csapat, amelyik az elmúlt évben megnyerte a vármegyei első osztályú bajnokságot. Többen is vannak benne olyanok, akik nem ütik meg az első osztályú szintet.

Amennyiben a Soltvadkert idegenben le tudja győzni a Jánoshalmát, akkor helyet cserélnek a tabellán a Kunbajával. Döntetlen esetén viszont marad az első helyen a határmenti csapat. A Kiskunfélegyházának van még egy elmaradt mérkőzése, így jelenleg az ötödik helyen áll.

Kiskunfélegyháza–Kunbaja: SE 0 – 0

Kiskunfélegyháza, vezette: Polyák Attila (Markó László, Vén Krisztián).

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Vén, Magony (Erős 67.), Orosz, Nagy D., Szabó D., Ábel (Budai 80.), Kanyó, Urbán, Kőrös (Szűcs 67.), Molnár (Huszka 55.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Kunbaja: Glisic – Hajrulovic, Kujundzic, Kokljevci, Ikotic (Ivanisevic 80.), Susnjar, Damjanovic, Masalusic, Jovetic, Sojic (Vujkovic 63.), Plavsic (Todic 73.).
Technikai vezető: Varga Zoltán

Sárga lap: Ábel 25., Vén 28., illetve Damjanovic 24., Hajrulovic 87.

Kövessen minket a Facebookon is!