Program 2023. október 18. 14:00

Bács-Kiskun legjava a Hungexpón: így mutatkozik be vármegyénk

Bács-Kiskun legjava a Hungexpón: így mutatkozik be vármegyénk
Bőséges kínálattal lesz jelen Bács-Kiskun az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár kiállítói között a hétvégén. A vármegyei értékek, a fi200-as termékek és Pepper-robot mellett „a mi Petőfink” is tiszteletét teszi a vármegye önkormányzatának standjánál.  



Valódi vidéki kavalkád várja a fővárosiakat és a fővárosba látogató vidékieket a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén október 20-22. között. Az eseményt kétévente rendezi meg az Agrármarketing Centrum az Agrárminisztérium égisze alatt, célja pedig nem más, mint egy színes, családi program keretében bemutatni a hazai agrárium és élelmiszergazdaság teljes spektrumát.



Az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának felkérésére a vármegyék között Bács-Kiskun kiemelt társkiállító lesz. A vármegyei értéktár és a turisztikai látnivalók mellett a Petőfi-emlékévek attrakciói kapnak főszerepet Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának standjánál (HUNGEXPO, „A” pavilon, 301b). Erre utal a „Fi200 – Bács-Kiskunból neked” jelmondat is.




Mindhárom napon egy-egy olyan vármegyei termelő lesz a stand vendége, aki csatlakozott a fi200 brandhez. Pénteken a fülöpjakabi Gyöngyösi Sándor gyógygomba-termékeit ismerheti meg a közönség, szombaton a biogazdálkodást folytató orgoványi Venyige-tanya, vasárnap pedig a hajósi Bercsényi családi méhészet mutatkozik be.



Ezen kívül mindhárom napon kipróbálható a VR-szemüveg, amellyel Petőfi virtuális világába kalandozhatunk, valamint az első önkormányzati humanoid robot, Pepper is készséggel válaszol a költővel kapcsolatos kérdésekre. Játék is lesz: a vármegyei értéktárral, illetve Petőfi Sándorral kapcsolatos kvíz helyes megfejtői között ajándékcsomagot is kisorsolnak.



A pénteki fő napon „a mi Petőfink”, Bánföldi Szilárd is ott lesz a kiskőrösi Pilvax likőrt kóstoltatva – és természetesen szelfiket is lehet vele készíteni. Ezen kívül bemutatkozik a vármegyei önkormányzatának Bor Bagoly pincéje: pénteken a legjobb nemesnádudvari és vármegyei borokat is meg lehet itt kóstolni – adta hírül a vármegyei önkormányzat.

Az eseményről itt tájékozódhat bővebben.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!