Program 2014. december 9. 07:30 Forrás: opusztaszer.hu

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren
December 19-én ismét ünnepelni hívunk minden magyart a nemzet karácsonyfája alá, az ópusztaszeri Magyarok Karácsonyára. A rendezvény évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését.



Az idei esztendőben az ünnep díszvendége Felvidék lesz. 2014-ben nemzetünk karácsonyfája a felvidéki Kingyesről, a Feszty-körkép születésének helyszínéről érkezik hozzánk.
 

Program:

09:55 Karácsonyi kántálás Korpás Éva felvidéki énekessel – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

10:00 Köszöntő beszédet mond Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatója – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

10:05 Korpás Éva felvidéki énekes előadása – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

10:10 dr. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár ünnepi beszéde – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

10:25 A felvidéki Marianum Egyházi Iskola betlehemes előadása – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

10:40 Beszédet mond Farkas Sándor, országgyűlési képviselő – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

10:50 Ökumenikus istentisztelet Fazekas László felvidéki református püspökkel és dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspökkel – Rotunda, Feszty-körkép bejárata

11:10 Technikai szünet, átállás

11:20-13:00 Ki kopog? Ádventi Kacagó koncert: családi társasjáték 4-104 éveseknek. Kacagtat: Levente Péter. Kacag: Török György bábos, gitáros és a közönség apraja-nagyja.

„Égbőlpottyant szerepjáték jelmezek-díszletek nélkül, szárnyaló képzeletünk és játékos kedvünk mégis benépesíti a színpadot és a nézőteret egyaránt. „ – Rotunda, Feszty-körkép bejárata
 

A szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják! Belépőjegy és fontos információ: A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a Feszty-körkép megtekintéséért egységesen 1000 forintos belépőjegyet kell váltani.

Az ünnepségen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a korlátozott létszámra való tekintettel december 15-ig kérünk megtenni.

Regisztráció: [email protected]; +36 62 275 133

 

Kövessen minket a Facebookon is!