Program 2023. október 21. 17:00

Harry Potter kvízest a művelődési központban

Harry Potter kvízest a művelődési központban
Október 25-án, szerdán 17 órakor műveltségi vetélkedővel várja a középiskolásokat a Móra Ferenc Művelődési Központ, ahol játékos formában mutathatják meg tudásukat a Harry Potter kvízesten. Az alkalomra ötfős csapatok jelentkezését várják a 76/466-843-as telefonszámon, vagy az intézmény portáján személyesen. A részletekről Almási Emerencia, a művelődési központ munkatársa mesélt.

– A tavalyi év utolsó hónapjaiban felmerült a kollégák között az az ötlet, hogy a Kocsmakvíz mintájára készítsünk egy olyan középiskolásoknak szóló vetélkedőt, ami egyszerre szórakoztató és informatív. 2022-ben kettő, míg idén három tematikus középiskolás kvízt szerveztünk. Titkon mindig is abban reménykedtünk, hogy a programunk egyszer egy nagyobb rendezvénnyé nővi ki magát. Idén júniusában az utolsó kvízünk során elköszöntünk egy időre a fiataloktól, bár már akkor tudtuk, hogy októberben egy nagyot szeretnénk villantani. Így született meg a Harry Potter tematikus vetélkedőnk, ami egyszerre ötvözi Roxfort varázsát és a halloween borzongásait.

Megtörtént az, amire mi sem számítottunk. Olyan sikeresnek bizonyult a fiatalok körében az ötlet, hogy a felnőtt Kocsmakvízhez hasonlóan a rendezvényünket a színházterembe fogjuk tudni megrendezni. Annyit elárulhatok, hogy a színházterem egy eddig nem látott új arculatot fog kapni, amely telis-tele lesz elvarázsolt dolgokkal. Boldogok vagyunk, hogy a kvíz egyszerre tud hidat képezni köztünk és a középiskolás korosztály között, miközben emlékezetes kikapcsolódást is nyújt nekik. Fontos számunkra, hogy a résztvevők otthonosan érezzék magukat nálunk és megérintse őket az adott tematika.

V. B.
           

Kövessen minket a Facebookon is!