Helyi hírek 2023. október 21. 12:00

80 éve született Stuhl József

80 éve született Stuhl József
Több évtizedes pályafutását felsorolhatatlan siker jegyzi. Egyike volt a nagy félegyházi testnevelő nemzedék utolsó mohikánjainak. Tanítványai a megyei és országos versenyek állandó tagjai voltak. Az atlétikában a gyerekek a magyar bajnokságok sorát nyerték vele, de ismertté tette városunk nevét a nemzetközi versenyek alkalmával is.

Egyetlen munkahely létezett számára, a Petőfi Sándor Általános Iskola. Létrehozta a diáksportkört, amelynek keretében éveken keresztül szervezte a versenyeket, de tanulóival részt vett más intézmények rendezvényein is. Tanórái mellett sportköri-, szakköri keretben, egyesületi szinten is az ifjúság fejlesztésével, testi és szellemi nevelésével foglalkozott, legtöbbször feláldozva szabadidejét is. Mindig nagy gondot fordított a tehetséges fiatalok felkutatására, tehetségük kibontakoztatására, felkarolta és segítette a hátrányos helyzetű gyermekeket. Kiskunfélegyháza képviselő-testülete 2000-ben Kiskunfélegyháza Város Sportjáért kitüntetésben részesítette.

A sikerek ellenére szerény maradt, kollégáival mindig segítőkész volt. Hivatásának élt, munkássága példaértékű.

Személyében egy nagyszerű embert, tanárt, edzőt veszített el Kiskunfélegyháza.
Stuhl József testnevelő életének 71. évében, hosszú, súlyos betegség után 2014. február 17-én hunyt el.

Emlékét azóta is őrzik tanítványai, pedagógustársai, a város sportszerető közössége, polgárai – írta korábban a legendás testnevelőről Bense Zoltán önkormányzati képviselő.
        

Kövessen minket a Facebookon is!