Sport 2023. október 23. 11:00

Nagyarányú vereséget szenvedett csapatunk Soltvadkerten

Nagyarányú vereséget szenvedett csapatunk Soltvadkerten
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában Soltvadkertre utazott csapatunk. A mérkőzésen nem várt, nagyarányú hazai győzelem született.

Minden bizonnyal kevés olyan félegyházi szurkoló van, aki emlékszik olyan eredményre, mint amilyen Soltvadkerten történt, a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. Az elmúlt évi bajnokságot nyert csapatunk ezúttal a megszokottól egészen más arcát mutatta. A találkozó előtt a Soltvadkert vezette a bajnokságot, méghozzá imponáló eredménnyel, mert a lejátszott kilenc mérkőzésből hatot megnyert, két alkalommal döntetlent játszott, és mindössze csak egyszer szenvedett vereséget. Ezzel szemben a csapatunk nyolc találkozóból négyszer győzött, három alkalommal döntetlent játszott, és mindössze egy vereség szerepelt a neve mellett. Tizenkét gólt lőttek és csak hatot kaptak. Ennél csak a tabella második helyén álló Kunbajának rúgtak kevesebbet, mégpedig ötöt.

Ilyen előjelekkel mindenki szoros eredményt várt a mérkőzéstől, és azt, hogy a pillanatnyi forma fogja majd eldönteni azt, hogy ki szerez pontot, pontokat. Már a nyolcadik percben gólt ért el a hazai csapat Supka Zsolt révén 1–0, bár többen is azt mondták, hogy az lesgyanús volt. De, persze a gól az, amit a játékvezető megad. A 22. percben meg tudták duplázni az eredményt a vadkertiek, amikor is Hauk Martin volt eredményes, mégpedig úgy, hogy a felső kapufáról kipattanó labdát értékesítette, 2–0. Sajnos a védők nem tudtak időben közbelépni. Ebben az időszakban a csapatunknak is volt helyzete, nem is egy, hanem három, de azt nem tudta gólra váltani. Szabó Dávid csúsztatott fejese például alig kerülte el a bal sarkot. Lehet, hogy ha nem ér bele, – mivel a kapus a vonalon volt – bement volna. Persze ez csak találgatás. Erre jött egy újabb vadkerti találat a 38. percben ismét Hauk révén, 3–0. A hazaiak nem bíztak semmit sem a véletlenre. Gyors támadóikkal operáltak, akik meg is oldották a feladatukat. Ezzel szemben csapatunknak nem volt ellenszere, nem bírták őket megállítani. A vadkertiek a kapujuk előtt szoros védelmet alkottak, a gólkirályunkat, Oroszi Dánielt, pedig egyszerűen kikapcsolták a játékból, így esélye sem volt a kapuba találni.

A szünetben és utána is megpróbált Némedi Norbert vezetőedző cserélni, de az sem járt sikerrel. Ilyenkor teljesen felesleges egy-két játékos nyakába varrni a vereséget. Ezt az egész csapat hozta össze. Igen, biztos, hogy hiba volt a védekezésben, mert ennyi gólt nem szabadott volna kapni, de az előre való játékban is minden bizonnyal lehetne hibát találni. Minden csapat életében előfordul az, hogy rossz napot fog ki. Ez most Soltvadkerten a csapatunknak így sikerült. Meg kell beszélni, le kell vonni a tanulságot és a legközelebbi mérkőzésen ki kell javítani a hibákat, hogy újra eredményesek tudjunk lenni.

Ezzel a nagyarányú vereséggel csapatunk jelenleg a hetedik helyet foglalja el a tabellán. Legközelebb október 29-én, vasárnap 14,30-kot, hazai pályán fogadjuk a Kiskőrös gárdáját.

Soltvadkerti TE Soltút – Kiskunfélegyháza: 5 – 0 (3 – 0)

Soltvadkert, vezette: Rabi József (Borbényi Bálint, Borbényi Miklós)

Soltvadkert: Eifert – Veszeli, Gráczer, Vida (Tóth P. 46.), Hauk (Tóth Á. 83.), Supka (Angeli 80.), Farkas, Plichta (Radics 73.), Áman, Hegedűs, Gémesi.
Vezetőedző: Molnár László.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Szűcs (Vén 54.), Magony, Budai, Oroszi (Nagy D. 70.), Nagy V., Szabó D., Kanyó, Urbán (Ábel 46.), Kőrös (Erős 61.), Huszka.
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gól: Supka a 8., Hauk a 22., 38., Farkas a 65., Áman a 76. percben.
Sárga lap: Plichta 69., illetve Nagy V. 75. percben.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!