Sport 2023. október 27. 10:00

A Szent Benedek PG csapata nyerte a Szent Márton Kupát

A Szent Benedek PG csapata nyerte a Szent Márton Kupát
Szent Márton Kupa kosárlabdatornát rendeztek október 13-án és 14-én, Pannonhalmán, középiskolás korosztályú (2005.01.01. után született) fiúcsapatok részvételével. A verseny célja: megteremteni a lehetőségét a tiszta, nemes küzdelemnek, a kosárlabdasport népszerűsítésének, a baráti kapcsolatok ápolásának a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégiumban.

Négy csapat vett részt a tornán:
Szent Benedek PG, Kiskunfélegyháza
ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium – Szombathely
Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
Pannonhalmi Bencés Gimnázium

A kétnapos torna első napján a házigazda pannonhalmi iskolával játszottunk. Jó szerkezetű ellenféllel találkoztunk, akik harcossággal, nagy motiváltsággal mindvégig szorossá tudták tenni a találkozót. A hosszabbításos, mintegy 2 és fél órás mérkőzést végül 2 ponttal a Szent Benedekes fiúk nyerték meg, de ezen a mérkőzésen mindkét csapat győztesnek tekinthette magát.

Szent Benedek PG – Pannonhalmi Bencés Gimnázium: 84:82

*  *  *

Másnap reggel a kecskeméti Bolyaival kezdtünk. A mindvégig változatos, kiegyenlített találkozó utolsó perceiben a kipontozódások miatt nem tudtunk válaszolni ellenfelünk kosaraira, így 5 pontos vereséget szenvedtünk. Az előző napi hosszú mérkőzés fáradalmai is látszottak a fiúkon, valamint a dobáspontosságunk is jóval a megszokott alatt volt ezen a mérkőzésen.

Kecskeméti Bolyai Gimnázium – Szent Benedek PG: 50:45

*  *  *

A torna utolsó mérkőzésén a szombathelyi Bolyai volt az ellenfelünk. A tét egyértelmű volt számunkra: ha nyerünk, az első helyen, ha vesztünk, akkor az utolsó helyen végzünk. Játékosaink átérezték a meccs fontosságát és bár nagyon fáradtan, de extra koncentrációval már az első negyedben eldöntötték a mérkőzés sorsát. A továbbiakban egyre nőtt a két csapat közötti különbség, így végül a torna legnagyobb különbségű győzelmét aratva a Szent Benedekes fiúk megnyerték nem csak ezt a mérkőzést, de a Szent Márton Kupát is.

Szent Benedek PG – ELTE Bolyai Gimnázium Szombathely: 91:34

A csapat tagjai voltak: Farkas Levente csapatkapitány, Fehér Péter, Várkonyi Bence, Kósa László, Nagy Levéd, Horváth Benedek, Bán Péter – mondta el lapunknak
Simon Zoltán, felkészítő edző.

 

Kövessen minket a Facebookon is!